Ali Kenanoğlu, komisyonda yaptığı konuşmada, kanun tasarısının şirketler lehine, adrese teslim bir düzenleme olduğunu söyledi. Maden açılmak istenen bölgelerde yaşayan yerel halkın dinlenmemesini ve çevre örgütlerinin söylediklerinin dikkate alınmamasını eleştiren Kenanoğlu, Atal’ın toplantıdan çıkarılmasıyla ilgili de şunları söyledi:
Maden kanunlarının görüşüldüğü bir yerde çevre örgütlerini ilgilendirmediğini söylemek mümkün değil. Madenler şu an alanlarından, yaşam alanlarından hatta çoğu yerde insanların kutsal saydıkları mekanların altından çıkarılıyor. Çevre örgütlerinin maden yasalarına ilişkin eleştirileri ve önerileri var. Buna rağmen hiçbir çevre örgütü buraya davet edilmedi. Sadece yazılı görüş istendi, onlar da zaten burada okunmayacak”
Kanun teklifine göre maden şirketleri arama izninden sonra faaliyete hemen geçebilecek ve alanı istedikleri şekilde izinsiz büyütebilecekler. Ruhsat süreleri bitmiş olsa bile alanı terk etmelerine gerek olmayacak, yeni ruhsat alana kadar maden alanında faaliyetlerine devam edebilecekler.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…