Kategoriler: DoğaManşet

Çanakkale’de yangın: Bir köy tahliye edildi, Boğaz trafiği durduruldu

Çanakkale‘nin Eceabat ilçesindeki bir tarım arazisinde çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eceabat’e bağlı Kumköy yakınlarındaki Akbaş mevkiinde çıkan yangının anız yakılması nedeniyle başladığının tespit edildiğini bildirdi. Ekili arazide çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede ormanlık alana yayıldı.

Bir köy tahliye edildi

Yangın nedeniyle tedbir amaçlı olarak bölgedeki Büyükanafarta Köyü tahliye edildi, vatandaşlar Özel İdare, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Eceabat Gençlik Konuk Evi‘ne yerleştirildi.

Çanakkale Valiliği, rüzgarın kuvvetli olması nedeniyle yangının büyüme riski olduğunu söyleyerek çevre köyleri de uyardı.

Valilik, yangın söndürmek için ekiplerin koordine bir şekilde çalıştığını bildirerek şehitlik bölgesindeki turistleri ve bölge halkını yangın riskine karşı uyardı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı‘na girişler ikinci bir duyuruya kadar durduruldu.

Yumaklı, X hesabından “Çanakkale-Ecebat yangınına müdahalemiz sürüyor. Yine anız yakılmasıyla başlayan ve ormana sirayet eden yangına; 9 Uçak, 6 Helikopter, 67 kara aracımız ve 362 Ormanın Kahramanı’mızla müdahale ediyoruz” diyerek bilgilendirdi.

Gemi trafiği tek yönlü olarak kapatıldı

Kumköy ve Büyükanafarta köyleri arasındaki yol araç trafiğine kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlükleri’nin açıklamasıyla Çanakkale Boğazı’nda da gemi trafiği kuzey-güney tek yönde geçici olarak durduruldu. Gemi trafiği güney-kuzey tek yönlü olarak devam ediyor.

NTV‘nin meteoroloji kaynaklarına göre bölgede yağış beklentisi yok ve rüzgarın poyraz yönünden sert esmesi yangına müdahale çabalarını zorlaştırıyor. Ancak gece saatlerinde rüzgar hızının azalması azalacak. Yangın devam ederse güneye doğru ilerlemesi bekleniyor.

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi