Tüketim kalıplarımızı, alışkanlıklarımızı değiştirmeden bu sorunu ortadan kaldırmak mümkün değil. Ancak bu gerek şart, yeter şart değil. Hükümetlerin, uluslar arası örgütlerin de politikalarını bu kısıta uygun olarak belirlemeleri gerekiyor. Hangi kesimlerin çıkarlarına hizmet ettiği belli olan bu kurumlardan gereken değişikliği kendi rızalarıyla gerçekleştirebileceklerini düşünmek saflık olur. Ama kişinin kendini dönüştürmeden içinde yaşadığı sistemi değiştirmesi de mümkün değil. Acaba karbon ayakizim ne kadar diye hiç düşündünüz mü? http://www.footprintnetwork.org/en/index.php/GFN/page/calculators/ linkinde basit birkaç sorudan oluşan bir test var. Verdiğiniz cevaplara göre bir rakam hesaplanıyor. O rakam, eğer herkes sizin gibi yaşasaydı, sizin alışkanlıklarınızla tüketseydi kaç dünyaya ihtiyacımız olurduyu gösteriyor. Ben yaptım 1.6 dünya çıktı.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…