Bir ilham kaynağı olarak ekofeminizm: Bakım Umurumuzda

Yeşil Düşünce Derneği, Yeşil Avrupa Vakfı ile yürüttüğü ‘Çevre ve Ekoloji Hareketinde Feministler’ projesi kapsamında, proje partnerlerinden Oikos’un yayınladığı ‘Bakım Umurumuzda: Bir İlham Kaynağı Olarak Ekofeminizm’ kitabını Türkçeye çevirdi ve yayınladı. Dernek bugün konuyla ilgili bir de buluşma gerçekleştirecek.

Dernek, ‘Bakım Umurumuzda: ‘Bir İlham Kaynağı Olarak Ekofeminizm’i Konuşuyoruz’ başlığıyla yayınlanan kitabın ardından, ‘bakım’ kavramını birlikte açmak, kavramı insan bakımı çerçevesinden çıkarıp, yeryüzü ve tüm ekolojik bileşenleri için genişletmek, Türkiye’de ve Avrupa’da bakım konusundaki güncel meseleleri de içerecek bir tartışma yürütmek üzere bir araya gelme çağrısında bulundu.

Kitabın yazarlarından Philsan Osman’ın ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan Dr. Öğr. Üyesi Özge İzdeş’in de katılacağı bu etkinliğin moderatörlüğünü derneğin gönüllüsü ve kitabın çevirmeni Gizem Kastamonulu üstlenecek. Etkinlik bugün, saat 20.00 ile 22.00 saatleri aralığında gerçekleşecek Zoom üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilecek. Etkinlik boyunca Türkçeye simültane çeviri de yapılacak.

Program:
  • Philsan Osman – ‘Bakım Umurumuzda: Bir İlham Kaynağı Olarak Ekofeminizm’
  • Dr. Öğr. Üyesi Özge İzdeş- ‘Çifte Bakım Yükü ve Bakım Verenin İstihdama Katılımına Etkisi’
  • Soru-Cevap ve Ortak Tartışma