K2 Güncel Sanat Merkezi, 17 – 31 Mayıs 2019 tarihlerinde Beksultan Oğuz’un ilkel toplumların korku karşısındaki ritüellerinden ilham alan “Korku / Fear” adlı ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin küratörlüğünü Safiye Aksu ve Serra Rodoplu üstleniyor.
Korku deneyimi iktidarların kontrolünde toplumsal ayrıştırmayı sağlayan, baskılayan bir güç unsuru halindedir. Oysa bu deneyim toplumsallaşmayı, kolektif yaşamı oluşturmuştur. İlkel toplumların korku karşısındaki ritüellerinden ilham alan sanatçı; korku ve doğurduğu şiddetin etken ve edilgen arasındaki ilişkilerini göstermekte, bazen semboller üzerinden, bazen mizahi ve kültürel kodlar kullanarak anlatmaktadır.
Sanat üretiminde sanat alımlayıcısını da üretim sürecine dahil etmeyi tercih eden sanatçı, sergi öncesinde çeşitli sivil toplum kuruluşları işbirliği içinde İzmir ve İstanbul’da düzenlediği seramik atölye çalışmalarında üretilen işleri, bir enstalasyon olarak karşımıza çıkarıyor.
Atölye Katılımcıları: Aslı Kuban, Barış Azar, Cenk Gökhan Karataş, Ebru Atilla Sağay, Ebru Yalkın, Efe Kılıç, Elif Togay Tunç, Ersoy Çınar, Ezgi Ceren Kayırıcı, Gizem Erkal, Gizem Özkan, Gülennur Çaylı, İmge Dağlar, Manolya Sönmez, Melike Tufanyazıcı, Neslihan Yalman, Özgür Uçurum, Pelin Güney, Salih Altuğ Çelik, Sevgim Ahıskalı, Tuğçe Düzenli, Yusuf Ak, Zeynep Hazal Dokuz.
Beksultan Oğuz (d.1980, Kunduz )
Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Seramik ve Cam Tasarımı’nda 2007 yılında birincilikle tamamladı. 2010 yılında Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü Yüksek Lisans Programı’na burslu olarak kabul edildi. 2005 – 2006 yıllarında Designskolen Kolding, Danimarka’da bir yıl eğitim gördü. Danimarka’da bulunduğu sırada Guldagergaard International Ceramic Research Center’da iki ay asistan olarak görev aldı ve Storytelling & Poetry Symposium’a katıldı. 2008 yılında sanatçı Jorgen Hansen’ın 3 hafta süren Firingsculpture (Arhus, Danimarka) projesine katıldı. ‘Zemberek’, Nazım Hikmet Kültür Merkezi (2013), ‘Kent Dışı’ Barış İçin Müzik Vakfı (2017), ‘Muğlak Alan’ Caddebostan Kültür Merkezi (2018), Bozcaada Sanat Çalıştayı (20189, ‘Decomposition On Hold’ Art Factory (2018), Açık Stüdyo Günleri (2018) gibi sergilere katıldı. Çalışmalarında seramiğin yanında resim ve videoyu tercih eden sanatçı İstanbul’da yaşamakta ve çalışmaktadır. (Yeşil Gazete)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…