Barınma hakkı talep eden öğrenciler battaniyeleriyle İstiklal Caddesi’nde yürüdü

Yetersiz yurt kontenjanları ve yüksek fiyatlar nedeniyle barınma sorunları yaşadıklarını belirten Yurtsuzlar hareketinden öğrenciler, üzerlerine aldıkları battaniyeler ile Taksim‘deki İstiklal Caddesi‘nde yürüdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın barınma sorununu gidermek yerine eylem yapan ve parklarda yatan öğrencileri “terörist” diyerek hedef almasına tepki gösteren öğrenciler şunları söyledi:

“Yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber yüzlerce öğrenci, fahiş ev kiraları ve yetersiz yurt sayısı nedeniyle sokaklarda kaldı. İktidar, barınma sorununu çözmek yerine sokakta kalan öğrencilere polisiyle saldırıyor.”

‘Binlerce öğrenci için parklarda ve sokaklardayız’

Sokakta kalan binlerce öğrencinin sorunlarının çözümü için günlerdir Türkiye’nin parklarında, bahçelerinde ve sokaklarında olduklarını belirten Yurtsuzlar “Bugün de battaniyelerimizle bu duruma dikkat çekmek için İstiklal’de yürüdük” dedi.

Beş ayrı sokaktan yürüyerek İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen üniversite öğrencileri, Taksim Meydanı’na doğru yürüdü. Öğrenciler eylemlerini Küçükparmakkapı Sokak’ta sonlandırdı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi