Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Ofisi (OLAF), Avrupa Birliği (AB) hükümetleri ve aracı kuruluşların elinde toplam 1,1 milyar doza yakın sahte koronavirüs aşısı olduğunu açıkladı.
OLAF Genel Direktörü Ville Itala, sahte aşıların piyasa değerinin 15 milyar Euro olduğunu kaydetti.
Euronews‘un haberine göre, Itala şimdiye kadar 12 Avrupa Birliği üyesi ülkenin bu tür sahte aşılarla karşılaştığını ifade etti.
Ville Itala, rakamların bundan daha da fazla olabileceğini ekledi.
OLAF Genel Direktörü Ville Itala, aynı sorunun koronavirüs testleri için de geçerli olduğunu dile getirdi. Itala, özellikle internet üzerinden sahte koronavirüs testlerinin yaygın olarak satıldığını, bu sahteciliği de tespit etmenin zor olması sebebiyle dolandırıcıların kolay kolay yakalanamadığını vurguladı.
Ville Itala, “Korkarım konteynerler dolusu test bu şekilde AB’ye giriş yapıp doğrudan tüketicinin evine gidiyor” ifadelerini kullandı.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…