Kategoriler: ManşetTürkiye

ATO: Bu terörün hesabını birisi vermek zorundadır

Ankara Tabip Odası bir açıklama yayınlayarak Ankara’da polis terörü sonucu ortaya çıkan bilançoyu ortaya koydu.

Açıklama şu şekilde:

1 Haziran Cumartesi Güvenpark ve Kızılay Meydanı Eyleminin CAN BİLANÇOSU

Taksim Gezi Parkının yerine AVM yapılması girişimine karşı İstanbulda yapılan protesto eylemlerine destek veren Ankaralılar bugün sabah saatlerinden itibaren Kızılay Meydanındaki Güven Parka akın etti. Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası ile Ankaralı hekimler ve tıp öğrencileri de 15:30da Demirtepeden Kızılaya yürüyüşe geçti.

Kızılay Meydanına açılan bütün anayollardan binlerce Ankaralı Hükümet İstifa, Tayyip İstifa, Faşizme Karşı Omuz Omuza, Her Yer Taksim Her Yer Direniş sloganları ve protesto alkışlarıyla ilerlediler.

Polis göstericileri dağıtmak için yoğun şekilde gaz bombası kullandı. Polisin saldırısı nedeniyle kimisi ağır olmak üzere çok sayıda yaralı mevcut. Yaralılardan bir bölümünün hayati tehlikesi bulunuyor.

Ankara Tabip Odasının oluşturduğu kriz masasına ulaşan bilgilere göre sabah saatlerinden itibaren kolluk güçlerinin uyguladığı orantısız güç nedeniyle yaralananlara ilişkin ayrıntılar şöyle:

– Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi 12 yaralı biri kafa travması

– Numune Hastanesi 30 yaralı, biri ağır kafa travması (Ethem Sarısülük)

– İbni Sina Hastanesi 25 yaralı iki kişi beyin kanaması biri subdural hematom (beyin zarları arasında kanama) diğerinin kafasına kapsül saplanmış.

– Ankara Hastanesi 7 yaralı

– Hacettepe Hastanesi 25 yaralı biri parçalı frontal kemik kırığı ve subdural hematom, birinde maksilla (üst çene) kırığı, bir göz kaybı, bir polis memuruna toma çarpmış hafif yaralı

– Bayındır Kavaklıdere Hastanesi 2 yaralı biri kafa travması

– Bayındır Söğütözü Hastanesi kapsüle bağlı pelviskırığı

– Çağ Hastanesi 70 yaralı kapsüle bağlı yanıklar ve doku zedelenmesi, 4 kişide vücutta kırık var, 4 kafatası kırığı, biri açık parçalı kırık (Dilan Ece, Ankara Tıp Öğrencisi)

– Medicana Hastanesi 30 yaralı polis, 1 yaralı gösterici

– Akay Hastanesi 105 yaralı

– Çeşitli demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerde oluşturulmuş bulunan acil müdahale revirlerine 100ü aşkın yaralı getirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı muhafız alayında çalışan bir subay bilinci kapalı olarak GATAya sevk edilmiştir. 2 hastada kırık tespit edilmiş.

– Ankara Tabip Odası kriz masası revirine toplam 7 yaralı, biri ağır kafa travması

Ankarada gün geceye dönmeden bilanço: Toplam en az 414 yaralı, 15i ağır yaralı

Yaralanmaların tümü polisin attığı gaz kapsüllerinden direkt travma, kapsül yanıkları, TOMAnın çiğnemesi, polisin attığı taşlarla ve gazdan kaçarken düşme nedeniyle ortaya çıktı.

Polisin sosyal medyayı dezenformasyon amacıyla kullandığı da öğrenildi. Atılan bir twitter mesajında Güven Hastanesinde ücretsiz tedavi yapıldığı duyurularak bu hastaneye başvuran yaralı göstericiler gözaltına alınmaya çalışıldı.

Bugün Ankarada tamamen barışçıl, hiçbir şiddet unsuru içermeyen demokratik bir protesto gösterisi, polis güçlerinin ağır saldırısına ve silahlı müdahalesine maruz kalmıştır.

Tanık ifadelerine göre polis hedefe, kafaya, göze nişan alarak gaz kapsüllerini mermi gibi kullanmıştır.

Bugün Ankara, kolluk kuvvetlerinin, İçişleri Bakanlığının, Hükümetin yarattığı terörü yaşamıştır.

Nişan alarak kafaya gaz kapsülü fırlatmak cinayete tam teşebbüstür. Bu bir suçtur. Bu eylemin emrini veren kimdir? Bunun hesabını birisi vermek zorundadır.

Sıkılan gazlar Kızılay ve çevresini nefes alınmaz hale getirmiş, evler, işyerleri gazla dolmuştur. Bu evlerde astımlılar, kalp hastaları vardır. On binlerce yurttaşın hayatı bilerek tehlikeye atılmıştır. Bu bir suçtur. Bu eylemin emrini veren kimdir? Bunun hesabını birisi vermek zorundadır.

Bugün Ankara sokakları polis terörüne maruz kalmıştır. Bu terörün hesabını birisi vermek zorundadır.

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi