Cengiz Holding’in Artvin Cerattepe’deki maden ocağının şantiye sahasında bulunan kaçak villanın neden inşa edildiği sorusunu Orman Bölge Müdürlüğü sonunda yanıtlamak zorunda kaldı.
Müdürlük, yapının Maden Altyapı Tesis İzin Alanı (şantiye alanları) içerisinde kaldığı ve geçici süreli yapı niteliğinde olduğunu ileri sürdü.
Yeşil Artvin Derneği, daha önce Orman Bölge Müdürlüğü’ne villanın ne amaçla inşa edildiğini sormuş, ancak yanıt alamamıştı.
BirGün‘de yer alan habere göre, holding tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Basında gündem edilen maden ocağının şantiye sahasındaki yapı, Artvin Maden İşletmeleri A.Ş.’nin gerekli izin başvurularını yapmasına müteakip kurumumuz tarafından ilgili kanun ve yönetmelikler dâhilinde incelenerek izne konu edilen Maden Altyapı Tesis (şantiye alanları) İzin Alanı içerisinde kalmakta olup, geçici süreli yapı niteliğindedir. Firma 2018 yılında almış olduğu bu izne müteakip, 2019 yılı içerisinde ilgili yapının inşaatına başlamıştır. İzin süresi, ruhsat bitim tarihi olan 08 Temmuz 2025’de sona erecektir.”
Orman Genel Müdürlüğü, Yeşil Artvin Derneği’nin villayla ilgili sorusuna, “Tarafınızca talep edilen bilgi ve belgelere ayrı bir analiz ve çalışma gerektirdiğinden tarafınıza olumlu cevap veremeyeceğimiz hususunu bilgilerinize rica ederim” şeklinde yanıtlamıştı.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…