Yerel

Ankara’da 4,5 büyüklüğünde deprem

Ankara‘nın Kalecik ilçesinde saat 22.53’te bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 4,5; Kandilli Rasathanesi ise 4,6 olarak duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Valisi Vasip Şahin yaptıkları paylaşımda herhangi can ve mal kaybı yaşanmadığını belirtti.

‘153 çağrı merkezinden ulaşabilirsiniz’

Yavaş açıklamasında “Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz depremin merkezi Kalecik Eskiköy’e ulaştı. Şu ana kadar Büyükşehir Belediyemize intikal eden olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, bizlere Başkent 153 çağrı merkezimizden ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Görür: KAF’a kadar uzanıyor olabilir

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin Ankara-Kalecik mıntıkasında oluştuğunu belirterek, Kuzey Anadolu Fay Hattı’na yakınlığına dikkat çekti.

Görür, “Burada KKD-GGB uzanımlı, görünür uzunluğu 64 km olan bir fay var. Bu fay bir olasılıkla KAF’a kadar uzanıyor olabilir. Kalecik’te sözünü ettiğim fayın güneyinde Kırıkkale’de de sol yönlü doğrultu atımlı fay sistemi var. Deprem odağı eğer biraz güneyde ise bu fay sistemi üzerine de düşebilir” görüşünü paylaştı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi