Hayvan Hakları

Animals Lebanon, patlamada kaybolan hayvanları ailelerine kavuşturuyor

Lübnan‘da hayvan hakları için çalışan ve hayvanları kurtarma faaliyeti yürüten Animals Lebanon adlı sivil toplum örgütü, geçen Ağustos’ta Beyrut’ta yaşanan patlamadan bu yana 100’den fazla hayvanı ailesine kavuşturduğunu duyurdu. Geçtiğimiz günlerde bu buluşmalarla ilgili Instagram üzerinden bir video paylaşan örgüt, paylaşımına şöyle yazdı:

Geçtiğimiz hafta yaşananların ardından, hepimizin biraz morale ihtiyacı olduğunu düşündük ve patlamanın ardından gerçekleşen, yürek ısıtan bazı buluşma anlarını derledik.

‘İhtiyaç sahipleri bize ulaşsın’

Örgütün yaptığı açıklamaya göre ekipler patlamadan yalnızca iki saat sonra arama kurtarma çalışmalarına başladı. 540’ın üzerinde yardım talebi aldıklarını söyleyen ekibin arama kurtarma çalışmalarına 331’den fazla gönüllü eşlik etti.

Bu çerçevede toplam 216 hayvana veteriner hizmeti verildi, 110 kayıp hayvan ailesiyle buluşturuldu, 61 hayvan ise evlat edinilmeyi bekliyor. Örgütün sosyal medya hesabı, “kavuşma videolarının” yanında bunlara yönelik paylaşımlar da yapıyor.

Patlamadan etkilenen hayvanların ailelerine mama ve ilaç yardımı yapmayı sürdüreceklerini açıklayan örgüt, hayvanları zor durumda olan ya da onlara bakmakta zorluk çeken ailelerin, ihtiyaç halinde kendilerine e posta yoluyla ulaşmalarını söylüyor:

4 Ağustos’ta Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, Beyrut Limanı yakınlarında yaşanan patlamada 190 kişi hayatını kaybetmiş binlerce kişi yaralanmıştı.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete