NASA, madencilerin altın aradıkları çukurların, bitki örtüsünün kaldırıldığı çamurla çevrili, suyla dolu yüzlerce havza olarak göründüğünü açıkladı.
Bilim insanları da maymunlar, jaguarlar ve nadir kelebekler gibi türlere ev sahipliği yapan bölgenin bazı bölgelerindeki ormansızlaşmanın başlıca nedeninin madencilik olduğuna işaret ediyor.
Ocak 2019’da, Andean Amazon Projesi İzleme Grubu’na göre, altın madenciliği nedeniyle yaşanan ormansızlaşma, 2018’de tahmini 22.930 dönümlük Peru Amazon’unu yok etti.
Altının yükselen fiyatı ile canlanan yerel topluluklardan insanlar, genellikle madencilikten geçimini sağlama fırsatı görüyor. 2012 yılında, tamamen ormanlık bir bölgede çalışan tahmini 30.000 küçük ölçekli madenci bulunuyordu.
Peru’nun başka bir bölgesinde, La Pampa’da on yıla yakın süren devasa bir altına hücum, 2019’da yaklaşık 5.000 madencinin sınır dışı edilmesiyle nihayet hükümet tarafından durdurulmuştu.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…