Merhaba, Alıç Ağacı’nda Çiy Tanesi podcast serimizin onbirincisinde yine özel bir konuğumuz vardı: Gülşah Güler.
Gülşah Soma’lı. Hayalini gerçekleştirmiş. Çatısı gökyüzü olan alanlarda, binalardan bağımsız, doğada “Doğa Tarihi çalışan bir Antropolog”. Paleontoloji ve Paleoantropoloji alanında çalışıyor. Başta Gergedangiller (Rhinocerotidae) ailesi olmak üzere çeşitli memeli hayvan gruplarının evrimi ve sistematik sınıflandırma çalışıyor. Çalışmaları günümüzden yaklaşık 23–5 milyon yıl öncesinin, Miyosen Dönem, Anadolu’sunu anlamaya yönelik.
Üniversiteden bu yana kazı alanlarında. 2010 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Paşalar Doğa Tarihi Kazısında Kazı Alan Sorumlusu. Sinema ve belgesel çekim teknikleri, çocuklarla doğa tarihi çalışma yöntemleri, doğa bilimleri, ekoloji ve müzecilikle ilgili.
Gülşah’la paleoantropolog olma yolculuğunu, paleoantropologların ne iş yaptıklarını, Anadolu’da dinozor fosili olup olmadığını, eskiden Anadolu coğrafya olduğu ve milyonlarca yıl boyunca geçirdiği değişimleri, fosillerin neden önemli olduklarını, fosillerin uzmanlar dışında neden toplanmaması gerektiğini konuştuk.
Kitap önerileri de oldu:
Gülşah’a bu sohbet için çok teşekkür ediyoruz.
Sevgilerimizle,
Güneşin Aydemir & Burcu Meltem Arık
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…