Adatepe Taşmektep’te ziller yeniden çalıyor

Adatepe Taşmektep

Kazdağları eteklerindeki Adatepe köyünde 14 senedir faaliyetini sürdüren Taşmektep bu seneki programına 18 Temmuz günü Kürşad Demirci’nin vereceği Şamanizm semineriyle başlayacak. Perşembe akşamı başlayacak seminerlere Cuma, Cumartesi ve Pazar sabahları devam edilecek.

Adatepe köyünün terkedilmiş ilkokul binasının restore edilmesiyle kurulan Taşmektep’te 1998 senesinden beri tarih, felsefe, sanat tarihi, edebiyat seminerleri yapılıyor. Ayrıca uygulamalı sanat atölyeleri gerçekleştiriliyor.

Adatepe Taşmektep, günlük hayatlarında uğraştıkları işlerin dışında farklı ilgi alanları olan, bilgilerini derinleştirmek ve deneyimlerine yenilerini eklemek isteyen, şehirlerin yorucu ve zaman tanımayan ortamından çıkarak, yeni bilgiler edinerek tatillerini verimli hale getirmek ve hayata yeni bakış açıları eklemek isteyen insanları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Bu seneki programda Marianna Yerasimos’un vereceği “ Osmanlı mutfağı ve balık kültürü”, Fatih Usluer’in vereceği “Hurufi metinlerin Türk edebiyatına katkısı”, Bülent Bilmez’in vereceği “ Osmanlı İmparatorluğu ve Balkanlar” gibi ilginç seminerler var.

Bu seneki atölye programında Burcu Büyükünal ve Selen Özus’un yönetiminde “takılabilir sanat” bulunuyor.

Adatepe Taşmektep bu sene bir ilk olarak kışa hazırlık programı başlatıyor. Buğday Derneği işbirliğiyle yürütülecek etkinlikte Adatepe köyü kadınlarıyla birlikte kışa erzak hazırlığı yapılacak. Organik buğday ile ekmek yapılacak ve köyün taş fırınlarda pişirilecek, köy keçilerinin sütünden taze peynir ve yoğurt, meşhur Çanakkale domatesinden domates salçası, biber salçası, tarhana, erişte yapılacak.

Adatepe Taşmektep katılımcıları köy içindeki ve civardaki tesislerde konaklayabiliyorlar ve seminerler dışındaki zamanlarda isterlerse denize girme veya Kazdağlarında yürüyüş yapma imkanı bulabiliyorlar.

Taşmektep’le igili ayrıntılı bilgi ve başvuru www.tasmektep.com adresinde bulunabiliyor.

 

 

Yeşil Gazete

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi