Kategoriler: Kültür-SanatManşet

4. İstanbul Tasarım Bienali’nden özel bir seçki, İstanbul’un ardından Fransa ve Belçika’da sergilenecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından VitrA sponsorluğunda 2018 yılının sonbaharında düzenlenen ve açık kaldığı altı hafta boyunca 200.000’in üzerinde kişi tarafından ziyaret edilen 4. İstanbul Tasarım Bienali’nden özel bir seçki İstanbul’un ardından Fransa ve Belçika’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Jan Boelen’ın NBotha ve Vera Sacchetti’yle birlikte küratörlüğünü üstlendiği Okullar Okulu başlıklı bienalde sergilenen 90’ın üzerinde katılımcının projesi önümüzdeki aylarda Fransa ve Belçika’da sergilenecek.

27 Nisan – 26 Mayıs 2019 tarihleri arasında Fransa’nın Arles kentindeki Luma Arles’da, 28 Haziran – 29 Eylül 2019 tarihleri arasında Belçika’da Genk’te bulunan Yaratıcılık Merkezi C-mine’da yer alacak sergilerin tasarımı ise, 4. İstanbul Tasarım Bienali’nde de aynı görevi yürüten Aslı Çiçek’e emanet.

4. İstanbul Tasarım Bienali’nin ardından Fransa ve Belçika’da projeleri sergilenecek 90 katılımcı arasında Türkiye’den Aslı Çiçek, Can Altay, Cansu Cürgen ve Avşar Gürpınar, Ebru Kurbak, Gökhan Mura, Kerim Bayer, Nur Horsanalı, Pınar Yoldaş ve SO? (Sevince Bayrak, Oral Göktaş) yer alıyor.

İstanbul Tasarım Bienali’nin İlk Durağı Luma Arles

Tasarımı bir öğrenme, öğrenmeyi de bir tasarım biçimi olarak ele alan Okullar Okulu’nun ilk durağı, Fransa’nın Arles kenti olacak. 4. İstanbul Tasarım Bienali küratörü Jan Boelen’in sanat direktörü olarak görev yaptığı Atelier Luma’yı bünyesinde barındıran Luma Arles, farklı türde etkinliklerin gerçekleştirileceği yoğun bir program sunan Luma Günleri #3’ün misafir programı kapsamında sergiye ev sahipliği yapacak. Okullar Okulu, 27 Nisan-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında Luma Arles’da ziyaret edilebilecek.

Yaz Aylarında Rota Belçika

Okullar Okulu’nun Avrupa turnesinin ikinci ayağı, Jan Boelen’in sanat direktörlüğünü yürüttüğü bir diğer kurum olan Z33 – Güncel Sanat Evi’nin işbirliğiyle gerçekleşecek. Sergi, 28 Haziran-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Belçika’nın Genk kentinde bulunan yaratıcılık merkezi C-mine’da yer alacak. Ils Huygens’in ortak küratörü olduğu Zaman Okulu sergisine ise Z33 ev sahipliği yapacak.

(Yeşil Gazete)