Aralarında TEKEL işçilerinin de bulunduğu 44 bin 4-c’li sözleşmeli personelin sorunu AİHM’e taşındı. Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), 4-c statüsünü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) götürdü.
19 yıl süreyle aralıksız olarak Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) 657 sayılı Yasanın 4-c maddesine göre görev yaptıktan sonra 2009 yılında sözleşmesi yenilenmeyen ve tazminat ödenmeyen sendika üyesi Sabahattin Gürler adına Danıştay’a dava açılmıştı. Dava kapsamında yapılan incelemede Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 657 sayılı Yasanın 4-c maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuru 2011 yılında reddedildi.
AYM’nin ret kararı sonucu dava HAKSEN Hukuk Müşavirliğince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşındı. “AYM’nin kararının davamızdan olumlu sonuç alınmasını imkansız hale getirdiğinden ve bu aşamaya kadar süren yargılamada makul süre aşılmış olduğundan işbu Başvuru yapılmak zorunda kalınmaktadır” denilen başvuru dilekçesinde; uygulamanın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin; adil yargılanma hakkı, mülkiyet hakkı ve ayrımcılık yasağını düzenleyen maddelerine aykırı olduğu belirtildi.
(Ajanslar)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…