Bu üreticiler, AstraZeneca Plc ve Oxford Üniversitesi, Novavax, Pfizer Inc ve BioNTech SE, Sanofi ve GSK, Johnson & Johnson ve Janssen, Moderna Inc, SinoVac ve CanSino, Gamaleya Araştırma Enstitüsü, CureVac, Medicago, Queensland Üniversitesi ve CSL olarak sıralandı. Araştırmacılar, tüm ön siparişli aşıların yarısından fazlasının (yüzde 51), dünya nüfusunun yalnızca yüzde 14’ünü oluşturan yüksek gelirli ülkelere gittiğini tespit etti.
ABD, 800 milyon ile en fazla aşı dozu ayıran ülke olurken Kanada kişi başına beş doz aşı sipariş ederek nüfusuna göre en fazla siparişi veren ülke oldu. Dünyadaki 13 büyük aşı üreticisi tam kapasiteyle çalışsa bile 2021’in sonuna kadar 12 milyar doz aşı üretebilecek, bu da ancak altı milyar kişiye yetebilecek.
Bu rakam da 2022’nin başına kadar her dört kişiden birinin koronavirüs aşısına ulaşamayacağı anlamına geliyor.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…