Manşet

15 ilde kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan 16 Şubat ile 20 Şubat tarihleri arasına ilişkin beş günlük hava tahmin raporuna göre; ülke genelinde hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında, kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normallerinin bir ila üç derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Cuma ve Cumartesi günleri ise Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’e kar yağması bekleniyor. Kar yağacak iller arasında Karabük, Kastamonu, Yozgat, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Karaman, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum ve Hakkari yer alıyor.

Buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji, bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Çığ uyarısı

Meteoroloji’den Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.