Kategoriler: ManşetTürkiye

YTÜ öğrencileri Hasan Ferit Gedik soruşturmasını protesto etti

Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerine karşı yapılan gösteri sırasında vurularak hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik ve kentsel dönüşümle ile ilgili bir tiyatro gösterisi yapan üniversite öğrencilerine soruşturma açılması üzerine bugün (19 Aralık 2013, Perşembe) 12:00’de Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Beşiktaş Yerleşkesinde protesto eylemi düzenlendi.

YTÜ’de Hasan Ferit Gedik’i anmak için 11 Ekim’de üniversite içinde temsili bir tiyatro gösterisi yapan 19 öğrenciye üniversite rektörlüğü tarafından 11 Kasım’da soruşturma açılmış öğrencilerden 19 Aralık’ta yazılı savunmaları ile birlikte rektörlük binasında hazır bulunmaları talep edilmişti.

Üniversite yerleşkesi içindeki Tonoz Meydanı’nda toplanan öğrenciler arkadaşlarına yönelik açılan soruşturmayo protesto ederek YTÜ ana giriş kapısı önünde basın açıklaması okudu.

25 kadar öğrencinin katıldığı protesto eyleminde Hasan Ferit Gedik’in ölümünü öğrenciler aynı anda yere serilerek temsili olarak canlandırdı. Rektörlüğün 11 Ekim’deki eyleme izinsiz olarak gerçekleştirildiği savı ile soruşturma açması ise, “Kentsel Dönüşümü destekleyenler Hasan Ferit’in katilidir” pankartı ile eleştirildi.

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi