Kategoriler: ManşetTürkiye

Yılbaşında poyraz fırtınası: İstanbul’da deniz ulaşımı felç olacak

İstanbul’da bugün başlayan karla karışık yağmur ve lodos yarından itibaren yerini poyraza bırakacak. Hava tahmincilerin Çarşamba ve Perşembe günü için verdikleri tahminler İstanbulluların yılbaşını zor geçireceğini gösteriyor. Hava tahmin sitesi Accuweather‘a göre İstanbul’da hava sıcaklığı yarın 4 derece, Çarşamba günü ise 5 derece. Yarın kar sulu kar beklenirken, yılbaşı gecesi poyrazdan esecek olan rüzgarın şiddeti saatte 65 km’ye kadar çıkabilir.

Havadelisi web sitesinde tahminlerini yayımlayan iklimbilimci ve hava tahminci Dr. Ozan Mert Göktürk ise yılbaşıyla ilgili tahminlerinde yılbaşında deniz ve hatta hava ulaşımının etkileneceğini yazıyor. Göktürk’in tahminleri şöyle:

– İstanbul’da Pazartesi akşam saatlerinden itibaren sulu kar ve kar yağışı için uygun şartlar oluşuyor ve Salı akşama kadar devam ediyor… Yağışın kuvveti Salı sabahından itibaren artacak. Ana fikir: Şehrin eski merkezi olan güney kıyılarda kar örtüsü beklemiyoruz; fakat yüksek yerlerde ve Trakya’ya yakın ilçelerde cıvık bir örtü mümkündür. Daha açık yazalım: Mesela Kadıköylüler kartopu filan oynayamaz, hayal kurmayın.

– Marmara ve Kuzey Ege’de Salı günü başlayacak poyraz fırtınası Çarşamba korkunç bir hal alacak, çok az zayıflayarak Perşembe de devam edecek. Deniz ulaşımı felç olur, hava ulaşımı da etkilenir.

– Trakya’da bu akşam saatlerinde sıfırın altına düşecek sıcaklıklar, en azından hafta sonuna kadar, gündüz dahi sıfırı göremeyecek. Bu bölgemize ne kadar kar yağacağı halen belirsiz (bu başlığın yorumlarında güncelleyeceğiz), bazı yerlerde çok çok fazla olabilir.

– Son verilere göre, Güney ve Doğu Marmara’nın 150 metre ve üstündeki yerlerinde, Kütahya-Eskişehir-Bilecik-Bolu dolaylarında Salı günü; Çanakkale ve Trakya’da Çarşamba günü yoğun kar yağışları var. Bu bölgelerdeki kara ulaşımı yer yer durabilir. Kar yağışları haftanın geri kalanında da devam edecek, bilgileri güncelleyeceğiz.

Hava Delisi’ni takip etmek için TIKLAYIN

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi