Kategoriler: ManşetYeşillerden

Yeşiller/Sol heyetinden TBMM’ye açılım ziyareti

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Sevil Turan, MYK üyeleri Abdullah Çiftçi ve Ferdan Ergut TBMM’de BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AKP Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve Çevre Komisyonu Başkanı AKP Milletvekili Erol Kaya ile görüştü.

İlk görüşme İdris Baluken ile yapıldı. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Baluken, yakında açıklanacak Öcalan’ın yeni mesajında Türkiye’nin sol ve demokrasi güçleri ile Kürt Hareketi’nin birlikteliğinin devam edeceğinin ve Kürt özgürlük mücadelesinin Türkiye’nin genel özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunun vurgulanacağını, dolayısıyla bazı sol çevrelerde belirmeye başlayan tereddütlerin yersiz olduğunu belirtti.

Yeşiller/Sol Heyeti ikinci görüşmeyi Bahçekapılı ile gerçekleştirdi

AKP Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile görüşmede Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi heyeti, AKP’nin anayasa taslağındaki “başkanlık” modelinin, evrensel standartlarda olmadığı, buradaki ısrarın süreci çıkmaza sokabileceği uyarısında bulundu. Bahçekapılı, bunun neticede bir taslak olduğunu, değiştirilebileceğini özellikle vurguladı. Bir saatten fazla süren görüşmede Bahçekapılı, AKP’nin bir bütün olarak barış sürecinin arkasında olduğunu, hiçbir çatlak sesin çıkmadığını ve bu durumun nereden kaynaklanırsa kaynaklansın başlı başına önemli ve değerli olduğunu söyledi.  Esas sorunun Ege ve Karadeniz bölgeleri olduğunu, ama oralarda bile desteğin yüzde 40’larda olduğunu aktaran Grup Başkanveili Bahçekapılı, barış sürecinde kendi dillerini de değiştirdiklerini belirtti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Eş Sözcüsü Sevil Turan’ın Bahçekapılı’ya Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Taslağı ile ilgili olarak eleştirilen yönleri sıraladı. Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Bahçekapılı,  Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya’yı arayarak Yeşiller’Sol heyeti için randevu aldı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi heyeti, Kaya’nın ofisinde bu kez söz konusu yasa tasarısına olan itirazlarını dile getirdiler. Burada da yaklaşık bir saat süren görüşme sırasında Sevil Turan’ın itirazlarını dinleyen, Kaya  bu itirazları Genel Kurul’da beklemekte olan yasa tasarısı görüşmelerin sırasında dikkate alacaklarını belirtti.

(Yeşil Gazete)