Kategoriler: Türkiye

Yeşiller/Sol Ankara’da Mısır’daki katliamı kınadı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ankara İl Örgütü (Yeşiller/Sol) üyeleri, Mısır’daki katliamı kınamak amacıyla Mısır Büyükelçiliği önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Darbeciler katlediyor, dünya seyrediyor” pankartı açılırken sık sık, “Mısır halkı yalnız değildir” , “Darbeye hayır” sloganları atıldı. Elçilik önünde açıklama yapan Yeşiller/Sol Ankara İl Eş Sözcüsü Aydın Şimşek, darbecilerin Mısır halkına yönelik, çok sayıda ölüm ve yaralanmalara yol açan planlı saldırısının devam ettiğini belirterek, katliama sessiz kalan, darbe yönetimine açık ya da üstü örtülü destek veren tüm tarafların bu katliamın suç ortağı olduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Mısır’daki katliamı kınamamasının utanç verici olduğunu ifade eden Şimşek, “Müslüman Kardeşler’in iktidardaki bazı hatalı uygulamalarını gerekçe göstererek Mısır’ın ilk demokrasi deneyiminin boğazlanmasına ve barışçı direnişin tanklarla ezilmesine bahanelerle destek vermek kabul edilemez. Silahlı bir kalkışmanın bastırıldığını iddia etmek açık bir yalandır ve hiç bir insani değerle bağdaşmaz. Sol kisvelerle darbeyi ve onu izleyen katliamları meşrulaştırma çabaları insanlık için yüz karasıdır” dedi. Şimşek, Türkiye’de ve diğer ülkelerde bu güne kadar gerçekleşen darbelerin arkasında ABD ve işbirlikçileri olduğuna dikkat çekerek, planlanan darbe girişimlerinin de ABD’nin desteği olmadığı için hayata geçirilmediğini kaydetti.

Mısır’ın darbeci iktidarının işten el çektirilmesi için bütün şartların zorlanması ve Olağanüstü Hal’e son verilmesi gerektiğini de ifade eden Şimşek, dünyanın ve Türkiye’nin barış, demokrasi, insan hakları ve evrensel değerlerden yana bütün güçlerin bu doğrultuda harekete geçmeye ve dayanışma göstermeye çağırdı.

Açıklama “Mısır halkı yalnız değildir” ve “Darbeye hayır” sloganları eşliğinde son buldu.

(Özgür Gündem, Diha)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi