Kategoriler: ManşetYeşillerden

Yeşiller Partisi: “Kısıtlamalara karşı hepimize görev düşüyor”

Yeşiller Partisi, son dönemde gündemde olan internet kısıtlamaları ve sansürü üzerine yazılı bir açıklama yayınladı. MYK üyesi Koray Doğan Urbarlı imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Sokakları kameralarda, meydanları polislerle donatanlar, internet üzerindeki kısıtlamalar yetmemiş olacak ki; interneti öldürmeye karar verdiler.” denildi.

Yeşiller Partisi’nin 15 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye’nin çeşitli noktalarında yapılacak sansür karşıtı gösterileri desteklediği de belirtilen açıklama şu şekilde:

Kısıtlamalara karşı hepimize görev düşüyor

Yine bir kısıtlamayla karşı karşıyayız. Yine devlet, vatandaşına güvenmediğini, vatandaşının düzenlemeler, kısıtlamalar olmadan ne yapacağını bilemeyeceğine olan inancını bize gösterdi. Sokakları kameralarda, meydanları polislerle donatanlar, internet üzerindeki kısıtlamalar yetmemiş olacak ki; interneti öldürmeye karar verdiler.

Kendi hukukunu uygulayan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) aldığı karar ile 22 Ağustos 2011 tarihini internetin ölüm günü ilan etmiştir. Bu tarihten sonra, zaten Dünya ölçeğinde alt sıralarda yer alan internet özgürlüğümüz, tamamen dibe vuracaktır. İnternetin filtrelenmesi şeklinde gerçekleşecek bu uygulama sonucunda, TİB’in yasak dediği sitelere girmek de suç olacaktır. Halihazırda 60.000’den fazla sitenin ulaşılamaz olduğu Türkiye’de bu rakamın 22 Ağustos 2011 tarihinden sonra, büyük ölçüde keyfi olarak, çok artacağı da açıktır. Bunun ilk emareleri için yine TİB’e bakmak yeterlidir. Bu başkanlık, içerisinde günlük kullanımda olan bir çok sözcüğün olduğu bir listeyi, yasaklar listesi diye gönderebilmekte, ülkenin en çok ziyaret edilen sitelerinin “kontrolden çıktığını” söyleyerek kapatılmasını isteyebilmektedir.

Bu bir zihniyettir, bu bir dünyaya bakıştır. Biz Yeşiller Partisi olarak, bu zihniyetin karşısında olduğumuzu açıklıyoruz. Kontrol altına alamadığım, denetleyemediğim nokta suç içerir mantığı ile hareket edilerek bir ülke yönetilemez. İnsanların hayatlarına kısıtlamalar getirerek, onlara nasıl yaşamaları gerektiğini söyleyerek bir ülke yönetilemez. Bu ister internet düzeyinde olsun; ister yaşamın başka herhangi bir alanında olsun. Bu kısıtlamaların hayata geçmemesi için hepimize görev düştüğünü düşünüyoruz.

Bu vesileyle 15 Mayıs tarihinde yapılacak olan yürüyüşleri desteklediğimizi de kamuoyuna duyururuz

Yaşam, kısıtlanamaz!

07,05.2011

Koray Doğan Urbarlı

Yeşiller Partisi MYK Üyesi