EkolojiManşet

İstanbul Havalimanı’ndan kalkan uçak kuş sürüsüne çarpınca acil iniş yaptı

0

THY’nin İstanbul Havalimanı’ndan kalkan Antalya uçağı, kuş sürüsüne çarpınca geri döndü.  Uçağın kokpit camında çatlak oluştuğu bildirildi.

THY’nin İstanbul’dan Antalya‘ya giden uçağı havada kuş sürüsüne çarpınca geri döndü. Uçağın kokpit camında çatlak oluştu. Yeni İstanbul Havalimanı’nın yerine karar verilirken, başta Kuzey Ormanları Savunması olmak üzere çok sayıda çevre örgütü, bölgenin kuşların göç yolları üzerinde olduğunu belirterek, havalimanının hem kuşlar hem de uçaklar açısından büyük tehlike yaratacağına dikkat çekmişti.

İstanbul Havalimanı, açılmasından kısa süre sonra da sert rüzgar yüzünden iniş yapamayan uçakların havada bekletilip çevre havaalanlarına yönlendirilmesi ve Kuzey ormanlarındaki arıların uçaklara kovan yapmasıyla gündeme gelmişti.

Acil iniş yapan uçağın pilotunun  “Bir kuş sürüsü çarptığı için, kokpit camında meydana gelen çatlak nedeniyle sivil havacılık kuralları gereği İstanbul Yeni Havalimanı’na geri dönmek zorunda kaldı” anonsunun yaptığı aktarıldı.

Yekta Kopan ve İsmail Küçükkaya da uçaktaydı 

Uçakta bulunan yazar Yekta Kopan, twitter hesabından “Uçağımıza kuş sürüsü çarptı, kokpit camı kırıldı ve geri döndük. Durum budur. Bu macerayı @KucukkayaIsmail ile birlikte yaşadık. İnsan gerilmiyor desem yalan olur… Sanırım fotoğraftaki halimden ya da başka nedenlerle işi alaya vuranlar ya da şu durumda tespit yapanlara şöyle diyeyim: Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Herkese sağlıklı günler dilerim” mesajını paylaştı.

Gazeteci İsmail Küçükaya da, THY Kriz yönetimi becerisi sıfır. En ufak bir açıklama yok. Yolcuları balık istifi doldurdular. Kimse ne yapacağını bilmiyor. Uçak mı değişecek, sefer mi iptal edilecek keşke bi bilgilendirme yapılsa” paylaşımını yaptı.

Gazeteci yazar Pelin Cengiz ise Küçükkaya’nın twitine yazdığı yanıtta şu ifadeleri kullandı:  “Atatürk Havalimanı’nda 150 bin göçmen kuşla karşılaşma varken, bu rakam üçüncü havalimanında 550 bin. Kuş çarpışma riskinin tam manasıyla hesaplanıp hesaplanmadığını bile bilmiyoruz. Çünkü hesap verme yok, şeffaflık yok, kamuyu bilgilendirme yok…”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.