Yeşil Gazete TVTarım-Gıda

[Yeşil Gazete Tv] Koronadan sonra gıda ve tarım

0

21Yeşil Gazete Tv’de yayımlanmaya başlanan ‘Koronadan Sonra Gıda ve Tarım’ programının ilkinde, Anadolu Meraları kurucusu ve Yeşil Gazete editörü Durukan Dudu, gıda ve tarımın geleceğini mercek altına aldı. Sosyolog, Yeşil Gazete editörü Koray Doğan Urbarlı’nın sorularını yanıtlayan Dudu, “Her hane tüketimini planlasa, yıllık en azından üç aylık, dönüp onları üretim yapan çiftçilerden ya da gıda ağlarından, gıda topluluklarından alsa daha ucuza ve daha iyi beslenir. Fakat üç aylık, altı aylık gıda tüketimi planlaması bizim önceliğimiz değildi. Artık önceliğimiz. Benim ilk önerim bu” diye konuştu.  

Türkiye’de sebze, meyve üretiminin devam edebiliyor olmasının önemli bir sebebinin Suriye’de yaşanan iç savaş olduğuna dikkat çeken Dudu, “ Mülteciler ekmek parası peşinde koşmasa emeğe dayalı ürünlerde ciddi sorunlar yaşanırdı. Şimdi de seyahat kısıtları yüzünden bu tip bir sorun yaşanacaktır” dedi.

 

Dudu; Volkan Büyükgüngör ile kurdukları Anadolu Meraları ile Savory Enstitüsü tarafından yapılan sınavın ardından Saha Uzmanı (Field Professional) olmaya hak kazanmış, Avrupa ve Asya kıtalarında bu ünvana sahip ilk iki kişi olmuştu.

Saha uzmanı, Savory Enstitüsü’nün bütüncül yönetim uzmanları için küresel çapta uyguladığı akreditasyon sisteminde en yüksek bireysel ünvana karşılık geliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.