Türkiye

Twitter, Devlet Bahçeli’nin Boğaziçi paylaşımlarını engelledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin Boğaziçi Üniversitesindeki protestoları hakkında yaptığı paylaşımlara Twitter tarafından kısıtlama getirildi.

Bahçeli paylaşımında Boğaziçi Üniversitesi‘ndeki öğrencileri hedef göstererek “Sırtlarını ajanlara, zalimlere ve karanlık çevrelere dayamış olanlar evlat değil başı ezilmesi gereken zehirli yılanlardır. Yasa dışı eylemleri diğer üniversitelere teşmil etmek için kuyruğa girenler bunun bedelini acıklı şekilde ödemelidir” ifadelerini kullanmıştı.

Twitter tarafından yapılan müdahalenin ardından bu paylaşıma gidenler “Bu tweet artık mevcut değil” mesajıyla karşılaşıyor.

‘Teröre Twitter ve arkasındaki güçler destek verdi’

MHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesinin önündeki menfur eyleme karşı gösterdiği tepkiden dolayı MHP lideri Sayın Bahçeli’nin bazı paylaşımlarına Twitter kısıtlama getirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada “Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden Twitter buna tepki göstermiştir. Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter’ın arkasındaki güçler destek vermiştir. Genel Başkanımızın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirilmiştir” denildi.

Soylu: Sapkın LGBT’ye kalkan oluşturuyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ise engelleme kararına ilişkin bir mesaj paylaşarak “Terör örgütlerine ve sapkın LGBT’ye koruma kalkanı oluşturan Twitter; Şahit oluyoruz ki, eline geçirdiği iletişim tekeliyle ülkelerin kimyasını, demokrasinin kimyasını, huzurun kimyasını bozmaya çalışmaktadır. Emperyalizmin bu oyuncağı, insanlığı teslim alamaz…” dedi.

Soylu’nun Tweet’i kısıtlanmıştı

Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “4 LGBT sapkını gözaltına alındı” diyerek Boğaziçi Üniversite öğrencilerine yönelik nefret söylemi kullandığı tweet’ini 31 Ocak Pazar günü Fransa’da engellemişti.

Söz konusu Tweet Türkiye’de de kısıtlanmış paylaşım Twitter tarafından yayınlanan “Bu Tweet, nefret söylemi hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi” uyarı notuyla paylaşılmıştı.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete