Kategoriler: Türkiye

TSK: 90-100 PKK’lı öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, 17-22 Ağustos tarihlerinde Kuzey Irak’taki PKK kamplarına düzenlenen hava harekatında 90 ila 100 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

TSK’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, 17-19 Ağustos tarihlerinde yapılan, karadan açılan ateşle desteklenen hava harekatı icra edildiği ve bu harekatla ilgili bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk Kandil, ve Gara bölgelerindeki hedeflerin vurulduğu kaydedildi.

17-22 Ağustos 2011 tarihlerinde girişilen hava harekatında, toplam 132 hedefe, 102 sorti ile modern ve klasik mühimmatın kullanıldığı başarılı taarruzlar gerçekleştirildiği vurgulandı.

Bu aşamada ölen PKK’lı sayısını kesin olarak ifade etmenin mümkün olmadığı kaydedilirken, 90 ila 100 militanın öldürüldüğü, 80’den fazla yaralı militanın da bölgedeki hastane ve köylere taşındığı ifade edildi.

Öte yandan, 19 Ağustos’ta, nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekatında da 5 PKK’lının öldürüldüğü ve bu militanların, 17 Ağustos’ta Hakkari-Çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği edildiği eylemi düzenleyen gruba mensup olduklarının öğrenildiği kaydedildi.

Fırat Haber Ajansı‘nın haberine göreyse, saldırılarda sadece üç PKK militanı öldü. (BBC)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi