İfade ÖzgürlüğüKültür-SanatManşet

TİHV’nın 11. Belgesel Film Günleri, 25 seçme eserle 10-17 Aralık’ta

0

Türkiye İnsan Hakları Vakfı‘nın (TİHV) düzenlediği Belgesel Film Günleri‘nin 11’incisi,  25 seçme eserle 10-17 Aralık’ta çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Filmlerin tamamı ücretsiz olarak yayınlanacak.

Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara yönelik olarak izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyen festivalin  bu yılki teması ‘toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü’ olarak belirlendi.05

TİHV 11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nde, Türkiye’den 10, yurt dışından 15 olmak üzere toplam 25 belgesel film gösterilecek.  İlgililerin filmleri izleyebilmeleri ve programa dair duyuruları alabilmeleri için https://tihvbelgeselfilm.org sitesine girip e-posta adresleri ile sınırlı bir iletişim formu doldurmaları gerekiyor. Filmler 10 Aralık 2020 saat 10.00 itibarıyla gösterime açılacak ve 17 Aralık 2020 saat 24.00 tarihine kadar gösterimde kalacak.

Yasuni Man/Ryan Killackey.

Festival kapsamındaki yerli filmler, yurt dışı ve yurt içi gösterimlere açık olurken, dağıtımcı ve yapımcı şirketler ile yapılan anlaşmalar gereği  yabancı filmler yalnızca Türkiye’deki izleyicilere açık olarak yayınlanacak ve izleyici kontenjanları 250 kişi ile sınırlı olacak. 

Yine belgesel film günleri kapsamında gazeteci, yazar ve belgesel sinemacı Ümit Kıvanç‘ın katılacağı Belgesel Sinema Atölyesi 2021’in Ocak ayı içinde, tarihleri daha sonra duyurulmak üzere online düzenlenecek.

Festival kapsamında yapılan “toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü” temalı afiş yarışmasında birinci seçilen Ulaş Yeşilyurt’un çalışması, film günlerinin afişi olarak belirlendi. Yarışmaya katılan ve en beğenilen 26 eser de 01-17 Aralık 2020 tarihlerinde https://tihvbelgeselfilm.org adresinde çevrimiçi olarak sergilenecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.