Kategoriler: ManşetSpor

Teniste ahlaksız teklif, “Biz erkekler kadınlardan daha fazla kazanmalıyız?”

Dünya Tenis Birliği’nin yeni kurul üyesi ATP listesinin 13. sırasındaki Gilles Simon erkeklerin, Grand Slam turnuvalarında daha fazla para ödülü almaları gerektiğini vurguladı. Bu açıklamanın hemen arkasından kadın tenisçiler Simon’a ateş püskürdü.

27 yaşındaki tenisçi sadece kendisinin böyle düşünmediğini, meslektaşlarının çoğunun aynı fikre sahip olduklarını, ancak açıklama yapmaktan çekindiklerini de sözlerine ekledi. Eski bir tartışmada böylelikle yeniden alevlendi. Teniste kadınlar ve erkekler eşit miktarda para ödülü mü almalı?

Maria Sharapova Simon Gilles’in bu açıklamalarına ilk tepki gösterenlerden. Rollanda Garros şampiyonu tenisçi, “Biz kadınlar tenisin dünya çapında gelişmesine ve tanıtımına çok büyük katkı sağlıyoruz. Bu arada ben Simon’dan daha meşhurum.” şeklinde iğneleyici bir yanıt verdi.
Serena Williams ise, “Simon’un bu açıklaması bana göre gülünç. Tenis izleyicileri kortta kesinlikle Maria’yı Simon’a tercih ederler. Bir kere Maria daha ateşli. Kadın tenisi daha dehşet verici ve heybetli. Biz kadınlar, erkeklerle eşit para ödülü almak için yıllarca mücadele verdik. Haklarımızı önce ABD Açık ve Avustralya Açık Tenis Turnuvaları’nda kabul ettirdik” dedi. Meslektaşına hayli sinirlenen Williams’ın şu sözleri ne kadar kızdığının özeti niteliğinde: “Benim göğüslerim var diye onlardan az para alacak değilim!”

GRAND SLAM’LERDEKİ PARA ÖDÜLLERİ

Wimbledon Tekler
Kazanan: 1.100.000 Pound
İkinci: 650.000 Pound
Rolland Garros Tekler
Kazanan: 1.250.000 Euro
İkinci: 625.000 Euro

Avustralya Açık Tekler
Kazanan: 2.300.000 Avus. Doları
İkinci: 1.150.000 Avus. Doları

Amerika Açık Tekler
Kazanan: 1.800.000 Dolar
İkinci: 900.000 Dolar

(Hirriyet)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi