Kategoriler: Spor

Teknoloji futbola giriyor mu?

FIFA kale çizgisi teknolojisi konusunda karar vermeye hazırlanırken, İngiliz Premier Ligi’nde 2012-13 sezonunda kale çizgisi teknolojisine geçilebileceği açıklandı.

Uluslararası futbol dünyasının kurallarını belirleyen organ konuya ilişkin kararını 2012 Mart’ında ilan edecek.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA’nın Başkanı Sepp Blatter, hakem kararlarında yardımcı olması amacıyla yürürlüğe sokulması planlanan, kale çizgisine kamera konulması konusundaki kararın, gelecek yıl alınacağını söyledi.

Blatter ‘hatasız ve ekonomik’ olduğu takdirde, liglerin bu teknolojiyi 2012-13 sezonundan itibaren kullanmaya başlayabileceğini söylüyor.

İngiliz Premier Ligi’nin yöneticisi Richard Scudamore da, bu teknolojiye onay verilir verilmez, Premier Lig’de kullanılacağını açıkladı.

Sepp Blatter, sistemin 2014 Dünya Kupası’nda uygulanmasının mümkün olduğunu da belirtti.

Daha önce futbolda teknolojiden faydalanılmasına karşı olduğunu söyleyen Blatter, 2010 Mart’ında bu konuda son noktayı koymuş görünüyordu.

Ancak, özellikle 2010 Dünya Kupası’ndaki bariz hakem hatalarının ardından bu fikrinden vazgeçti.

Turnuvadaki hakem hataları için özür dileyen Blatter, kale çizgisi teknolojisi hakkında fikir değiştirdiğini kaydetmişti.

Eğer FIFA teknoloşi kullanımına onay verirse, bu 1 Temmuz 2012’den itibarem kural haline gelecek.

Blatter, FIFA’nın şu anda Avrupa Ligi maçlarında denemesi yapılan, sahada fazladan 2 hakem bulundurulması konusunu da değerlendirmekte olduklarını kaydetti.

Bu konu da, Avrupa Şampiyonası ardından yeniden değerlendirilecek.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi