Kategoriler: ManşetSpor

Tekerlekli Sandalye Basketbolu’nun kalbi Adana’da Dünya U23 Şampiyonası’nda atacak

Dünya 23 yaş altı Tekerlekli Sandalye Erkekler Basketbol Şampiyonası 7 Eylül Cumartesi günü Adana’da başlıyor. Tekerlekli Sandalye Basketbolunun 23 yaş altı kategorisinde en iyi ekibi, 7-14 Eylül tarihleri arasında 2 grupta 12 ülkenin katılımıyla Adana Menderes ve Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda gerçekleşecek mücadelelerin sonucunda ortaya çıkacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) ile Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu’nun (IWBF) ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyona Türkiye, Avustralya, Kanada, Almanya, İran, İngiltere, İtalya, Japonya, Meksika, Güney Afrika, İsveç ve Venezuela katılıyor.

Şampiyonada A Grubunda Kanada, İngiltere, Almanya, İran, Meksika and Güney Afrika. B Grubunda ise ev sahibi Türkiye ile birlikte Avustralya, İtalya, Japonya, İsveç ve Venezuela bulunuyor. ABD, Suriye ile ilgili gelişmeler üzerine son anda şampiyonaya katılmama kararı almış, bunun üzerine ABD yerine Venezuela şampiyonaya davet edilmişti.

Şampiyonanın ilk gününde salona A Grubundan ilk çıkacak ekipler Kanada ve Güney Afrika olacak. Günün diğer müsabakalarında ise Meksika – İngiltere, İran – Almanya maçları var. B Grubunda ise ilk gün karşılaşmaları İtalya – Japonya, Avustralya – İsveç ve Venezüela – Türkiye arasında.

Dünya 23 yaş altı Tekerlekli Sandalye Erkekler Basketbol Şampiyonası resmi internet sitesi adanau23.com/ dan gelişmeleri takip etmek mümkün.

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Alper Tolga Akkuş