Syriza’dan altın madencilerine veto

İlk icraatında Pire Limanı’nın özellleştirmesini durduran SYRIZA liderliğindeki hükümet, kamuya ait doğalgaz şirketinin satışını iptal edeceğini, ayrıca ülkeye yönelik en büyük yabancı yatırım sayılan bir altın madeni projesine de kesinlikle karşı olduğunu duyurdu.

1 milyar dolarlık yatırım

Kanada merkezli Eldorada Altın şirketinin toplam 1 milyar dolarlık yatırımı, Yunanistan’daki dış yatırımların en büyüğü. Yunanistan’ın kuzeyindeki kumsalları, ormanı ve doğal güzellikleriyle ünlü turistik Halkidiki yakınlarındaki Skouries’de açılması planlanan madene, halk çevreye zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıyor. SYRIZA de seçim öncesi projeye karşı olduğunu duyurmuştu.

Bakan net konuştu

Reuters’e konuşan Enerji Bakanı Panos Lafazanis,  “Bu projeye kesinlikle karşıyız. Ne yapacağımızı göreceğiz” dedi.

Lafazanis, doğalgaz şirketinin (DEPA) yüzde 65’inin satışının ise söz konusu bile olmayacağını söyledi. “Kim ilgileniyorsa ilgilensin satış falan yok” diye konuştu.

SYRIZA liderliğindeki hükümet daha önce de Pire ve Selanik limanlarıyla yine devlete ait elektrik şirketi (PPC), rafineri şirketi ve elektrik işletim şirketindeki (ADMIE) kamu hisselerinin satışını dondurduğunu açıklamıştı.

Diken.com.tr

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi