Kategoriler: ManşetSpor

Süper Lig siyasi mesajlarla başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı  ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme’ yasasıyla Tribünde meydana gelecek her siyasi eyleme ceza uygulamayı amaçlıyor.

2013/2014 yılı Süper Toto Ligi hafta sonu oynanan maçlarla ve maç içinde azımsanmayacak derecede siyasi mesajlarla başladı. Gezi olaylarına birçok spor kulübü taraftarlarının destek vermesi sonrasında çıkarılan  ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme’ yasasıyla tribünlerde yer alan siyasi pankartlara ve siyasi slogan atan kulüp taraftarları hakkında yasal işlem yapılması hedefleniyor.

Rabia’yla Başladı Gezi’yle Bitti!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Futbol Federasyonuyla birlikte siyasetten arınmış bir futbol ütopyaları ilk hafta maçları sonrasında sahada ve tribünlerde oluşan manzara sonrasında başarılı olamadıkları söylenebilir.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezonun açılış golünü kaydeden Çaykur Rizesporlu Sercan Kaya’nın yanı sıra, Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu da önceki gece Torku Konyaspor’a attığı penaltı sonrası ‘Rabia’ hareketini yaparak siyasi bir mesaj verdiler. Mısır’a destek sadece bununla kalmadı. Torku Konyaspor yöneticileri taktıkları atkılarda Mısır Devrik Lideri Mursi’nin resmi bulunmaktaydı. Son olarak Mısır’a destek ise Akhisar karşılaşmasında ilk gol sonrası Elazığ sporlu futbolcuların takım halinde Rabia işareti yapmasıydı.

Olimpiyat Stad’ında Gezi Eylemi !


İlk haftanın son maçı olan Beşiktaş, Trabzonspor karşılaşmasında ise beklenildiği üzere Çarşı grubu başta olmak üzere stadı dolduran 50 bin kişi Gezi Parkı eylemine selam göndermeyi unutmadılar.Maçı izlemeye gelenlerin sırtlarında ise Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin isimleri yazılı formalarda vardı. Maçın 34. Dakikasında itibaren “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş” sonrasında ise “ sık bakalım” gibi “yasaklı” ve siyasi sloganlar atıldı.

Gözler Gençlik ve Spor Bakanlığında

Lig başlamadan statları siyasetten arındırmak için 6222 nolu yasayı çıkaran Gençlik ve Spor Bakanlığının siyasi slogan atan ve saha da siyasi göndermelerde bulunan sporcular hakkında bir yaptırım uygulayıp, uygulamayacağı merak konusu.

 

Haber: Muhittin Kurban

(Yeşil Gazete)

 

Paylaş
Yazar:
Alper Tolga Akkuş