Kategoriler: Spor

Sion’a dev ceza

İsviçre kulübü Sion’a büyük ceza geldi. İsviçre Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamaya göre maçlara çıkması yasak olan oyuncuların kulüp tarafından oynatılması üzerine İsviçre temsilcisinin 36 puanı silindi.

Federasyonun bu kararı FIFA’nın yaptığı uyarıdan iki hafta sonra geldi. FIFA’nın yapılan açıklamaya göre, eğer Sion kulübü yazın transfer yapması yasakken altı oyuncu transfer etmesi üzerine İsviçre Federasyonu tarafından cezalandırılmazsa İsviçre ülkesi bütün uluslararası organizasyonlardan men edilecekti.

Kırmızı beyazlılar bu olayı sivil mahkemelere taşıyarak FIFA ve UEFA kurallarını çiğnemişlerdi. Sivil mahkeme altı oyuncunun oynamasında bir mani görmeyince Sion kulübü bu oyunculardan bazılarını UEFA ve lig maçlarında oynattı. Bunun üzerine UEFA kurulu da İsviçre temsilcisini UEFA Avrupa Ligi’nden men etmişti.

İsviçre Futbol Federasyonu yapılan açıklamada puanların silinmesinin nedeni Sion kulübünün yasadışı hareketleri olarak gösterildi ve “ Kulübe FIFA tarafından transfer yasağı getirilmesine rağmen yazın altı oyuncu transferi yapılması ve oynaması yasak olan oyuncuların sahada yer alması bizi bu karara götürdü” şeklinde belirtildi.

FIFA komitesi 17 Aralık’ta Tokyo’da bir toplantı yapmışlardı. bu toplantı sonunda komite İsviçre’ye Sion hakkında son karara varması için 13 Ocak’a kadar süre tanımıştı. Eğer bu tarihe kadar sorun çözülemeseydi İsviçre Futbol Federasyonu’nun FIFA üyeliği askıya alınacaktı.

36 puanının silinmesiyle Sion ligde son sıraya yerleşti. 18. hafta sonunda üçüncü sırada bulunan kırmızı beyalılar şu anda eksi beş puanla lig sonuncusu konumuna geldiler.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi