Kategoriler: ManşetTürkiye

Seçim sonrası HDP ilçe binalarına saldırı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenler İlçe Binası’na seçimin kesin olmayan sonuçlarının açıklanmaya başlamasından sonra saldırı gerçekleşti. Mezopotamya Ajansı’na göre, İstanbul’da Esentepe Mahallesi’ndeki HDP seçim bürosunun dışında HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü, HDP Ümraniye İlçe Örgütü ve Ankara’da Keçiören İlçe Örgütü’nden de saldırı haberleri geldi.

Bianet’de yer alan habere göre HDP’den Esenler’de yaşananlara ilişkin verilen bilgiler şöyle:

“Esenler İlçe Binası tam anayol üzerinde bulunuyor. Kutlama için meydana giden araçlar buradan geçerken küfür ve hakaret etmeye başladılar. Ancak daha sonra yaklaşık bin kişilik bir kitle binanın önünde sabit bir şekilde durmaya başladı.

“HDP bayraklarının inmesini istediler”

“Kitle ‘Apo’nun …leri yıldıramaz bizleri’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Her Türk asker doğar’ diye sloganlar attılar. HDP bayraklarının inmesini istediler. İçeride en başta 20’den fazla arkadaşımız vardı. 15 kişilik çevik 15 kişilik sivil polis ekibi gelerek bina önüne barikat kurdu. Bu sırada içeride 20’den fazla arkadaşımız vardı.

“Yaklaşık 15 kişi binada mahsur”

“Polis barikat kurduktan sonra birkaç kişi görünmeden dışarı çıkabildi. Ancak içeride hala yaklaşık 15 kişi var ve mahsur kalmış durumdalar. Bizim de binanın önünde beklediğimizi görünce müdahale etmek istediler ama sadece durduğumuzu söyledik.

“Polis şu an yavaş yavaş dağıtıyor kitleyi. Ancak buradan geçenler ‘Ölürüm Türkiye’m’ şarkısını açıp bağırmaya devam ediyorlar.

HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü Eşbaşkanı Burhan Taşdemir de “Defalarca ilçe emniyetini aramamıza rağmen grubu dağıtmamakta ısrar ediyor” dedi.

 

(Bianet, Mezopotamya Ajansı)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi