Kategoriler: EkolojiManşetYerel

Samsun Çevre Platformu: Kavak’ın ortasındaki taş ocakları ve madenler halkı nefessiz bırakıyor

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), yüz ölçümünün yüzde üçünün taş ocakları, yüzde 15’inin ise maden arama sahası ile kaplı olduğu Kavak ilçesini ziyaret etti. SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Kavak halkına yaşam hakkı tanımıyor” dedi.

SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Çirişli’den başlayarak, Emirli, Ilıca, Karapınar, Bekdemir ve Köselli mahallelerinde sayıları beşi bulan taş ocaklarında yapılan inceleme sonucunda, ocaklar ve maden sahalarının ormanlık alanlarda, ekili-dikili arazilerin ortasında hatta yerleşim yerlerinin içinde yer aldığını tespit ettiklerini söyledi.

“Gönül belediyeciliğinin Kavak ilçesindeki karşılığının yaşam alanı gaspı, orman kıyımı, doğaya yabancılaşmış, mülkiyet hakkını ve yaşam hakkını hiçe sayan bir yönetim anlayışı olmuş” diyen Özdağ şunları kaydetti:

“Mahalle sakinlerinin AKP Kavak ilçe başkanının ortağı olduğunu belirttikleri Akkisan firmasının ruhsat sahasından maden çıkartan Samsun Büyükşehir Belediyesi artık vatandaşın sesine kulak vermeli ve buradaki çevre katliamından bir an önce vazgeçmelidir. Kavak halkının kendi yurtlarında, sağlıklı bir çevrede huzur içerisinde yaşama hakkına saygı duyuyoruz ve onların yanında olacağız. Samsun Valiliği’ni, Samsun Büyüksehir Belediye Başkanı ve meclis üyelerini, Kavak Belediye Başkanı ve meclis üyelerini, Kavak’ın eşsiz doğasına ve halkına sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi