Kategoriler: ManşetTürkiye

RTÜK’ten Halk TV’ye ‘espri’ cezası

Halk TV’de Ayşenur Arslan ve Emin Çapa’nın Medya Mahallesi programına verilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) cezasını Çapa’nın maske takarak eleştirmesi, bu kez de kanala espri cezası verilmesiyle sonuçlandı.

21 Aralık’ta Halk TV’de yayımlanan program, RTÜK tarafından ‘mimikle terörü övme’ iddiasıyla üç kez durdurularak yüzde 3 para cezasına çaptırıldı.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı’nın cezayı duyurmasının ardından, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ceza verme gerekçesinin bu olmadığını iddia ederek karşı çıktı. 

Bunun üzerine Taşçı kuruldaki görüşme kayıtlarının incelenmesini ve açıklanmasını talep etti ancak talebi yanıtsız kaldı.

Ceza üstüne ceza

Cezaya yönelik eleştirisini programa maskeyle katılarak ifade eden Çapa, programda şunları söyledi:

“Mimiklerimiz anlaşılmasın diye artık yayına böyle çıkacağız. Mimik yok, ceza yok. Sayın RTÜK başkanı mimik yok. Haksızlık var ülkede, adaletsizlik var ama biz hiç itiraz etmiyoruz ve mimik yapmıyoruz. Biz de salağız, ahmağız, bilmiyoruz ve duymuyoruz. Ülkedekiler tek akıllılar sizlersiniz”

RTÜK, bunun üzerine ‘espriyle’ eleştiri gerekçesiyle bir kez daha ceza uygulayarak kanalı yüzde 1 idari para cezasına çarptırdı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi