ManşetSivil Toplum

[Özel Haber] Kamp Armen’de otuz iki sene sonra ilk ders zili de çaldı!

0
Doç. Dr. Betül Türkmen bugün "Gezi Sonrası Ortaya Çıkan Dayanışmacı Birey" konusunu işliyor

Tuzla’da bulunan ve içinde Hrant Dink ve Rakel Dink’in yetiştiği, tanıştığı, aşık olup evlendiği ve sonrasında da yöneticisi oldukları Kamp Armen Çocuk Yurdu yıkım tehdidi altında. Kamp Armen Yıkılmasın İnisiyatifi’nin üyeleri ise bu yıkımı engellemek için yurt içinde nöbet tutuyorlar. Bugün, 1983’den beri içinde eğitim yapılmayan Kamp Armen’de geçen otuz iki yılın ardından ilk ders zili de çaldı.

Doç. Dr. Betül Türkmen bugün "Gezi Sonrası Ortaya Çıkan Dayanışmacı Birey" konusunu işliyor

Doç. Dr. Betül Türkmen bugün “Gezi Sonrası Ortaya Çıkan Dayanışmacı Birey” konusunu işliyor

Yeşil Gazete olarak Kamp Armen Yıkılmasın İnisiyatifi‘nden tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Murat Akdağ ile bugün başlayan eğitim sürecini konuştuk.

Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Buket Türkmen ile Sabancı Üniversitesi Siyaset Felsefesi Bölümü’nden Yrd. Doç. Nedim Nomer tarafından bugün verilmeye başlanan derslere kampta nöbet tutan otuz kadar direnişçinin katıldığını söyleyen Murat Akdağ, Doç. Dr. Buket Türkmen’in bugün işlediği ve halen devam etmekte olan ders konusunun, “Gezi Sonrası Ortaya Çıkan Dayanışmacı Birey“, bu dersin ardından başlayacak ve Yrd. Doç. Nedim Nomer’in aktaracağı ders konusunun ise, “Kötü Geçmişle Yüzleşme” olduğunu aktardı.

Kamp Armen’de dersler bundan 32 sene öncesine kadar olduğu gibi sınıflar yerine şimdilik kaydıyla kampın okuma salonunun verandasında yapılıyor.

Kamp Armen Yıkılmasın Nöbeti’ndeki tüm gelişmeleri yerinden aktarmaya devam edeceğiz.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.