Doğa MücadelesiManşet

Ordu’daki deniz dolgusu projesine mahkemeden ret

0

Ordu 1. İdare Mahkemesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Melet Irmağı ile Turnasuyu Irmağı arasındaki kıyı düzenleme, bisiklet yolu ve deniz dolgusu projesine onay vermedi. Projeye verilen ÇED iptal edilerek dava Ordu Çevre Derneği’nin lehine sonuçlandı. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’nun büyükşehir olduğu günden bu yana “deniz dolgusu ve kıyı düzenlemesi” adı altında kıyıları bozduğu yönünde açıklama yapan Ordu Çevre Derneği ( ORÇEV) Yönetim Kurulu, “OBB, Ünye’den Gülyalı’ya kadar tüm kıyıları doldurarak halkın kıyılardan yararlanmasını engellemek istiyor. Biz de halk olarak Ordu’ya ihanet eden, zarar verenlere karşı hukuksal mücadelemizi veriyoruz” denildi.

ORÇEV, bisiklet yolu projesi için deniz dolgusu yapılmasına karşı bir kez daha dava açtı

‣ORÇEV: Ordu Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararına uymuyor 

ORÇEV’in bu zamana kadar kıyı düzenleme ve deniz dolgusu adıyla yapılan projelere açtığı davaların tümü derneğin lehine sonuçlandığının aktarıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararlarına uymayıp suç işlemeye devam ediyor. Rıhtım ve Melet Irmağı arasında parça parça ve bütüncül projeleri oldu, davaları kazandık. Melet Irmağı doğu yakasına balıkçı barınağı yapmaya başladı, dava açtık kazandık. Ancak mahkeme kararına uymayarak barınağı hemen hemen bitirdiler.”

Melet Irmağı ile Turnasuyu Irmağı arasında ÇED iptali

ORÇEV Yönetim Kurulu açıklamasında yeni davanın da kazanıldığı şu ifadelerle duyuruldu:

“Son olarak Melet Irmağı ile Turnasuyu Irmağı arasında kıyı düzenleme, bisiklet yolu ve deniz dolgusu adıyla bir proje hazırlanmıştı. İtirazımızı yaptık. Dava açtık. Bilirkişi heyeti hazırladığı raporla haklılığımızı ortaya koydu. Ordu 1. İdare Mahkemesi‘nde yapılan duruşma sonrası mahkemenin verdiği karar da bilirkişi heyetinin raporu doğrultusunda iddialarımızı kabul ederek lehimize karar verdi. Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) iptal edildi. Böylece kıyı düzenleme ve deniz dolgusu adıyla yapılan projelerin tümünün ekolojik dengeyi ve kuralları gözetmeden yapıldığı ortaya çıkmış oldu. Ayrıca aynı özellikte olan Fatsa’daki kıyı düzenleme ve deniz dolgusu projesi de Ordu Büyükşehir Belediyesi aleyhine sonuçlandı.”

ORÇEV: Ordu Büyükşehir Belediyesi yanıltıcı bilgi veriyor

You may also like

Comments

Comments are closed.