Kategoriler: ManşetSivil Toplum

NKP Kadıköy’de, “Nükleere geçit yok!” dedi

Nükleer Karşıtı Platform (NKP) 4 Ağustos Pazar günü Kadıköy Boğa Heykeli’nin önünde, Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarının yıl dönümünde, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için nükleer silahlanmaya hayır dedi.

NKP, Kadıköy Boğa Heykeli’nin önünde buluşarak Kadıköy Çarşı içinden İskele’ye yürüdü. Yürüyüş sırasında halk nükleer karşıtlarını alkışlayarak eyleme destek verdi.

Eylem esnasında “Çapulcular burada, nükleerciler nerede”, “Her yer Çernobil her yer direniş”, “Nükleere inat yaşasın hayat” ve ” Nükleere karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan NKP Dönem Sözcüsü Nurcan Bircan Yayla, 6 Ağustos 1945 günü sabah saat 8.15’de Japonya’nın Hiroşima kentine ve üç gün sonra da Nagazaki’ye atılan atom bombalarının, çıkarları söz konusu olduğunda, emperyalist ülkelerin dünyayı ve insanlığı göz ardı edebileceklerinin, gerekirse en vahşi şekilde saldırabileceklerinin göstergesi olduğunu dile getirdi. Nükleer denemelerin genellikle fakir halkların, sesini çıkartmayan, gözden uzakta yaşayanların bölgelerine yapıldığına değinen Yayla, kapitalizmin krizlerini savaşlarla aştığını, Neo-Osmanlı düşleri kuran AKP hükümetinin bölgede yaşanan savaşlara destekçi olup, çılgın projelerle halkları birbirine düşürme görevi aldığını söyledi.

Yayla, AKP hükümetinin Akkuyu’da yapmayı planladığı santrale ilişkin endişelerini dile getirerek, kirli enerji olan nükleer enerjiye bel bağlayan AKP’nin düşlerinin kirli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Doğaya ve onun parçası olan insanlığa yapılan saldırılara karşı her zaman umut olduğunu söyleyen NKP, eyleme “Her yer Taksim her yer direniş” sloganıyla son verdi.

(Haber Sol)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi