Kategoriler: ManşetSpor

NBA’de lokavt kararı

NBA’de oyuncular ve takım sahipleri arasında anlaşma sağlanamamasının ardından lokavt kararı alındı. Karar resmi olarak sabah ilan edilecek.

NBA’de oyuncular ve takım sahipleri arasında anlaşma sağlanamamasının ardından lokavt kararı alındı. Sabah saatlerinden itibaren lokavt geçerli olacak.

NBA’de 2 yıldır beklenen lokavt kararı alındı. Oyuncular ve takım sahipleri arasında uzlaşma sağlanamazken, iki taraf arasında yapılan son görüşmede de bir sonuç çıkmadı ve lokavt resmen ilan edildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?
NBA’de lokavt ilan edilmesinin ardından tam bir kaos ortamı hakim. Oyuncular ve takım sahipleri arasındaki görüşmeler devam edecek. İki taraf anlaşıncaya kadar bu görüşme süreci devam edecek.

Bu süreçte NBA ile ilgili tüm aktiviteler duracak. Öncelikle NBA Yaz Ligi ve Yaz Kampı yapılmayacak. Oyuncularla yeni sözleşmeler imzalanmayacak ve oyuncuların mevcut sözleşmelerindeki ücretler ödenmeyecek. Sözleşmelerin hepsi dondurulmuş olacak. NBA’deki bütün işler dondurulacak. Bu sebeple, NBA’in ünlü oyuncularının Avrupa’ya transfer olma imkanları da var.

Lokavtın en son örneği 1998-1999 sezonunda olmuştu. NBA’de o sezon sadece 50 maç oynanmıştı.

NBA Başkanı David Stern’e göre iki taraf arasındaki anlaşma çok uzak ve gelecek sezonun oynanmama ihtimali de var.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi
Etiketler: LokavtNBA Lokavt