Kategoriler: Kültür-SanatManşet

Nart Mitolojisi konulu dijital resim yarışması: Son tarih 15 Ekim

Binlerce üniversite öğrencisine eğitim bursları sağlayan ve üniversitelerle tarih, kültür ve sanat alanında işbirliği yaparak ücretsiz eğitimler düzenleyen Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı, ‘NARTMitolojisi’ konulu dijital resim yarışması düzenliyor.

Kuzey Kafkasya halkları tarafından yüzyıllar öncesinden bugüne kadar taşınmış kültürel bir miras olan Nart Mitolojisi’ni günümüz teknolojisi ile buluşturarak daha görünür kılmayı amaçlayan yarışmanın birincisine 20 bin lira ödül verilecek.

1978’de İstanbul’da kurulan Vakıf, bugüne kadar çok sayıda araştırmacı, akademisyen ve öğrencinin yararlandığı geniş arşivinde, Kuzey Kafkasya ve Anadolu’nun tarih, kültür ve coğrafyasına dair 5 binden fazla kitap, harita ve belgeye ev sahipliği yapıyor.

Nart Mitolojisi, Kuzey Kafkasya’da yaşayan kardeş halkların, kimi birbirine çok benzeyen, kimi birbirinden farklı motifler taşıyan mitolojik öykülerinin ortak adı.

Yarışma ile dünya kültürünün en önemli mirası ve zenginliklerinden biri olan miyolojiyi bugünün dünyasıyla tanıştırmak ve Nart Mitolojisi’ni dünyaya
armağan etmiş Kuzey Kafkasya’nın kadim halklarını tanıtmak amaçlanıyor.

Yarışmacılardan, Nart Mitolojisinde adı geçen karakter veya karakterleri yer aldıkları hikaye anlatımı içerisinde canlandırmaları bekleniyor.

Son katılım tarihi 15 Ekim olan yarışma sonucunda aşağıdaki ödüller verilecek:

Birincilik ödülü: 20.000 TL
İkincilik ödülü: 12.000 TL
Üçüncülük ödülü: 8.000 TL
Mansiyon ödülü (3 kişiye): WACOM Intous Comfort Plus Medium CTL6100-B çizim tableti.