Kategoriler: ManşetTürkiye

MİT Müsteşarı ifadeye çağrıldı

Başsavcı Vekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş‘in KCK soruşturması kapsamında ifade vereceğini doğruladı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile 2 MİT görevlisinin KCK soruşturması kapsamında yarın ifadeye çağrıldığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamında ifadelerinin alınması kararlaştırılan MİT görevlilerinin yarın adliyeye gelmeleri bekleniyor.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş’i telefonla arayarak ifade için davet etti.

MİT görevlilerine Oslo’da PKK yöneticileriyle MİT görevlileri arasında yapıldığı iddia edilen ve internet ortamında yayınlanan görüşme kayıtlarıyla ilgili sorular yöneltileceği belirtiliyor.

MİT görevlilerinin ifadeye çağırıldığı haberi dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı tarafından yalanlanmıştı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasına ilişkin, ”Yargıdır ne isterse yapar, bir şey diyemeyeceğim. Ama benim bildiğim şu var; hali hazırda MİT’te resmen görevi olanların doğrudan ‘şüpheli’ sıfatıyla bir ifade vermeye çağrılması herhalde mümkün değil bilebildiğim kadarıyla. Emekli olanlar veya görevle ilişiği kesilmiş olanlar için mümkün olabilir” dedi.

(Ajanslar)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi