Kategoriler: ManşetTürkiye

[Güncelleme] Mersin’de tutuklama istemi ile Adliye’ye sevk edilen 7 kişi serbest bırakıldı

Mersin’de dün sabaha karşı 05:00’de polis tarafından önceden tespit edilen evlere yapılan müdahale ile gözaltına alınanlardan 7 kişi adliyeye sevkedildi.

Adliye’de savcıya ifade veren Ayhan Yerden, Barış Perçem, SDP üyesi Ahmet Agris,  Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyesi Ali Sesal, Erdi Çalışkan, SDP üyesi Ahmet Ölmez ve Muhittin Turan Turgut, ifadelerin alınmasının ardından Nöbetçi 6. Sulh Mahkemesi’ne sevk edildiler. Mahkeme 7 kişiyi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Mersin’de, Deniz Sonuvar, Dilara Akgöz, Hatice Aydoğan, Harun Nebi Yıldız ve sabah saatlerinde gözaltına alınan Hazal Diyaroğlu adliyeye sevkedilmeden önce serbest bırakılmıştı. Bu kişiler için dava açılmadığı öğrenildi.

Savcı, daha önce serbest bırakılan 5 kişinin ‘adli denetimle’ serbest bırakılması talebini hakim reddetti ve serbest bıraktı. Avukatların 1 saate kadar tümünün serbest bırakacağı umudu taşıdığı bildiriliyor.

Mersin’de yapılan ev baskınlarının gerekçesi olarak Akdeniz Olimpiyatları’nın kapanış etkinlikleri sırasında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet” , “polise ve görevli memura mukavemet ve yaralama”, “bilerek ve isteyerek yangın çıkarma ve kundaklama” iddiaları gösteriliyor

(Mersin Yaşam, Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi