Türkiye

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne taşınıyor

Marmara Üniversitesi’nin şehrin merkezinde yer alan Göztepe Kampüsü‘nün Başıbüyük Yerleşkesi’ne taşınarak isminin Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi olarak değiştirilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Marmara Öğrenci Dayanışması taşınma ve isim değişikliği kararını kabul etmediklerini söyledi. Yapılan paylaşımda “Üniversiteden külliye olmaz” ifadeleri yer aldı.

Eğitim Sen: Yangından mal kaçırır gibi

Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi ise yaptıkları açıklamada “Kimlere verildiği belli olmayan sözlerden dolayı koca bir yüksek öğretim kurumu yangından mal kaçırır gibi taşınıyor, bedelini hepimiz ödüyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Eğitim ve bilim emekçileri, üniversitenin yangından mal kaçırır gibi taşındığına dikkat çekerek, “Marmara Üniversitesi kurumsal kimliğini kaybetme sürecinden bir an evvel çıkmalıdır. Yükseklere yaranmak Marmara Üniversitesi idaresinin kurumun geleceğini planlamadaki nirengi noktası olamaz. Marmara Üniversitesi geleceğini öğrencilerinin ve akademik çalışmaların ihtiyaçları doğrultusunda uzlaşmacı ve katılımcı bir şekilde planlamalıdır. Okuldaki çalışma barışı da ancak böyle korunabilir.