Kültür-SanatManşet

Lothar Kisttstein’in “Dünyaya Gözlerimden Bak” adlı oyunu Tiyatro D22’de

0
Tiyatro D22

Çağdaş Alman tiyatrosunun önde gelen tiyatro oyun yazarı, tarihçi, dramaturg, Lothar Kisttstein‘in “Dünyaya Gözlerimden Bak” adlı oyunu 2016/20017 sezonunda Tiyatro D22 tarafından sahnelenecek.

Tiyatro D22

Tiyatro D22

2013 yılında, Mimar Sinan Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun üç sınıf arkadaşı Berkay Ateş, Can Kulan ve Emir Çubukçu tarafından bir İstanbul Galata’da, “Hamursuz ekmek fırını”nı bir tiyatro sahnesine dönüştürerek kurdukları Tiyatro D22, artık Galata’daki mekanlarında değiller.

Lothar Kisttstein

Oyunun yazarı Lothar Kisttstein

Bu sezon, oyunlarını İstanbul’un farklı mekanlarında sahnelemeyi planlıyorlar ve 2016/2017 tiyatro sezonuna, “Çağdaş Alman Tiyatrosu”nun öncü yazarlarından Lothar Kisttstein’in “Dünyaya Gözlerimden Bak” adlı oyununu hazırlayarak giriyorlar.

“Dünyaya Gözlerimle Bak” Lothar Kisttstein’ Türkiye’de sahnelenen ilk oyunu olma özelliğini de taşıyor.

Oyun, Tiyatro Fringe Ensemble‘ın uluslararası ortaklığı ile hazırlanıyor ve finansal olarak Kunststiftung Nrw tarafından destekleniyor.

“Dünyaya Gözlerimle Bak” çağdaş Alman tiyatrosunun ödüllü yönetmenlerinden, Frank Heuel’in rejisi ile 1 Ekim 2016 da Kadıköy Hasanpaşa’da tarihi bir köşkte Türkiye prömiyerini yapacak.

Frank Heuel

Oyun yönetmeni Frank Heuel

Oyun, Kadıköy Hasanpaşa’da, oyunun içeriğine uygun görülen tarihi bir köşkün içinde “mekana oyun yerleştirme” biçimi le sahneleniyor ve seyirciler oyunu mobilize bir halde, köşkün içini, oda oda gezerek izliyorlar.

Oyunun Konusu

45

Üç bölümden oluşan “Dünyaya Gözlerimden Bak” üç askerin deneyimlerinden yola çıkarak savaşa bakışlarını seyirci ile buluşturuyor. Seyirciyi tarihi bir köşkteki odaların arasında dolaştırarak farklı bir deneyim yaşamalarını sağlıyor.

Oyun Kadrosu

Yazar : Lothar Kittstein
Çevirmen : Attila Geridönmez ve Aydan Balkır Golüoğlu
Yönetmen : Frank Heuel
Oynayanlar: Berkay Ateş, Can Kulan, Emir Çubukçu
Yönetmen Asistanları : Tara Haçikoğlu, Batuhan Gelener
Sahne Tasarımı: Frank Heuel
Afiş Tasarımı: Christopher Çolak

Oyun Takvimi

1 Ekim saat 19:00 ve 20:30
8 Ekim saat 19:00 ve 20:30
22 Ekim 19:00 ve 20:30

Adres: Ahmet Rasim Sokak No: 46
Hasanpaşa/ Kadıköy Tel : 0 (531) 332 85 68

 

Haber: Murat Akdağ

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.