Kategoriler: Spor

Los Angeles Lakers’a soğuk duş!

NBA playoff ilk maçlarının en büyük sürprizini New Orleans Hornets gerçekleştirdi. New Orleans, Staples Center’da Kobe ve arkadaşlarını 109-100 yenmeyi başararak gecenin sürpriz skoruna imzasını attı. Maçın en skoreri 34 sayıyla Kobe Bryant olurken maçın yıldızı ise Hornets’tan 33 sayıyla Chris Paul’du.

NBA’de play off heyecanı devam ederken ilk maçların en büyük sürprizi yaşandı. Şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olarak değerlendirilen Los Angeles Lakers, Staples Center’da New Orleans Hornets’a 109-100 yenildi. Los Angeles’in mağlubiyeti playoffların ilk sürprizi olarak kayıtlara düştü.

Bu sürpriz skorda sahanın en skoreri bir Los Angeles Lakerslı oldu. Kobe Bryant 34 sayıyla maçın en skoreri unvanını kazanırken 4 ribaund aldı, 5 de asist yaptı. Büyük şok yaşayan Los Angeles Lakers’ta Ron Artest 11 ribaund, 16 sayıyla double double yaparken Bynum da 13 sayıyla oynadı. Gasol ise 8 sayı kaydetti.

Gecenin en çok konuşulan takımı New Orleans Hornets’ta ise Chris Paul 33 sayıyla takımın en etkili ismi olarak ön plana çıktı. Chris Paul 14 de asist yaparak isminin sonuna bir de double double’ı ekledi. Hornets’ta Landry 17, Belinelli 10 sayıyla oynadı.

New Orleans, Los Angeles Lakers’ı deplasmanda yenerek seride 1-0 öne geçti ve saha avantajını da lehine çevirdi.

MEMPHİS DE SPURS’U YENDİ
Batı Konferansı’ndaki bir diğer maçta, normal sezonu 8. sırada tamamlayarak son play-off biletini alan Memphis Grizzlies, sezonu konferans liderliğiyle tamamlayan San Antonio Spurs’u deplasmanda 101-98 yenmeyi başardı ve seride 1-0 öne geçti.

Grizzlies’de Zach Randolph 25 sayı, 14 ribauntla ”double-double” yaparken Marc Gasol 24, Mike Conley 14 sayı kaydetti.
Spurs’da ise en skorer isim 20 sayı atan Tony Parker oldu. Tim Duncan’ın 16 sayı, 13 ribauntla ”double-double” yaptığı Spurs’de Grant Hill 15, Richard Jefferson 13 sayı kaydetti.

Gecenin diğer maçlarında Batı Konferansında Oklahoma City Thunder sahasında Denver Nuggets’ı 107-103 yenerek seride 1-0 öne geçti.Doğu Konferansındaki tek maçta ise Boston Celtics, sahasında New York Knicks’i 87-85 yenerek seride 1-0 üstünlük elde etti.

Play-off’larda 4 galibiyete ulaşan takımlar konferans yarı finaline kalacak.

Gecenin diğer maçlarında şu skorlar alındı:
Boston Celtics: 87 New York Knicks: 85
Oklahoma City: 107 Denver Nuggets: 103
San Antonio: 98 Memphis: 101

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi