Kategoriler: ManşetYerel

Karadeniz’in Yaylakent’i çürümeye terk edildi

Karadeniz Bölgesi‘nde örnek yayla modeli oluşturularak, turizmin geliştirilmesi amacıyla 1998 yılında, Trabzon‘un Akçaabat ilçesindeki Hıdırnebi Yaylası‘nda hayata geçirilen Yaylakent projesi kaderine terk edildi.

Proje kapsamında altı ev, 25 odalı otel, 300 kişilik toplantı ve seminer salonu ile 50 kişilik restoran yapılmıştı. Üç yıl yıl önce hukuki anlaşmazlıklar nedeniyle kiracısı tahliye edilen tesislerin kapısına kilit vuruldu.

Fotoğraf: Selçuk Başar/DHA

‘Yıkılmaya başladı’

Hıdırnebi Yaylası’nda turizm tesisi işletmecisi Kahraman Akdoğan, DHA’ya yaptığı açıklamada yaylaya gelen turistlerin kalacak yeri olmadığı için geri döndüğünü anlattı:

Burası yıllardır kapalı. Güzelim tesis yıkılmaya başladı. Bizim içimiz gidiyor. Boş kalacağına bize versinler, biz işletelim. Binlerce turist geliyor buraya. Her gelen turist, gezdikten, fotoğraf çektirdikten sonra geri dönüyor. Kalacak yerleri yok. Gelip, gelip geri dönüyorlar. O alan yeniden faaliyete geçsin istiyoruz.

‘Turistler geri dönüyor’

İşletme sahibi Mehmet Usta ise “Yaylamıza çok turist geliyor. Yaylada konaklama yok. Gelen turistler, burada kalmak, sabahları böyle bir temiz hava ile güzel doğa ile uyanmak istiyor ama gelen herkes geri dönmek zorunda kalıyor” dedi.

Usta açıklamasında “Eskiden ‘Yaylakent’ açıktı. Yaz kış burada turistler olurdu ama şimdi gelen de hizmet bulamadığı için bir daha gelmek istemiyor. ‘Yaylakent’ turizme kazandırılsın, çürümeye bırakılmasın” ifadelerini kullandı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi