Kategoriler: İklim KriziManşet

İstanbul hariç 30 Avrupa kenti Paris’te iklim değişikliğine karşı biraraya geldi

30 Avrupa şehrinin belediye başkanları, 26 Mart Perşembe günü Paris’te buluştu ve iklim değişikliği ile “temiz” politikalarla mücadele için ortak vaadlerini beyan etti.

Belediye başkanları ve yetkililer, iklim için Paris Belediye Sarayı’nda bir araya geldiler.

Anlamlı bir şekilde Aralık ayında BM iklim zirvesinin yapılacağı Paris’te buluşan belediye başkanlar, AB‘nin iklim vaadiyle uyumlu bir şekilde, sera gazı salımlarını 2030 yılına kadar %40 azaltma sözü verdiler. Sözkonusu belediye başkanları ve diğer yetkililer, ayrıca, 11 milyar Avro’yu bulan müşterek satın alma güçlerini doğa dostu alımlar yapmak için kullanmak üzere bir protokol de imzaladılar. 26 Belediye başkanınca yapılan ortak açıklamada, alım sözleşmelerinde doğa dostu, düşük-karbon üreticileri tercih için yaptıkları güç birliğinin, “pek çok zaman menfaatlerini kamu sektörüyle uyumlu hâle getiren” özel sektör üzerinde etkisi olacağını umduklarını dile getirdiler.

Belediye başkanları, “Başkentlerin ve metropollerin iklim değişikliğiyle mücadelede çabalarını artırmasının zamanı gelmiştir. Bu, kentler arasında uzmanlık ve iyi örneklerin daha sık paylaşımını ve daha yakın müşterek çalışmayı gerektiriyor.” diye açıkladılar.

Sofya, Atina, ve Lefkoşa belediye başkanları toplantıda iken, İstanbul yoktu.

(Yeşil Gazete, The Guardian)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi