Kategoriler: ManşetTürkiye

İstanbul Boğazı’nda can pazarı: Göçmen teknesi battı, 24 ölü 12 kişi kayıp

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz çıkışında Rumeli açıklarında bu sabah saat 07.30 – 08.00 sularında bir tekne battı. Göçmenleri taşıdığı öğrenilen bir tekne battı. 24 kişinin cesedine ulaşıldı, 12 kişi aranıyor.

İlk ulaşan bilgilere göre  teknede Afgan ve Suriye uyruklu 43 kişi vardı. 43 kişinin içinde çok sayıda çocuk olduğu da belirtiliyor. Yedi kişi kurtarılırken, 24 kişinin cesedine ulaşıldı. 12 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Rumeli açıklarında yaşanan faciada batan mülteci teknesindekileri kurtarma çalışmalarına balıkçı tekneleri de katıldı. Radikal’den Serkan Ocak’ın haberine göre Kaptan Kadir Sert “Can yelekleri vardı. Ancak her yer cesetti. Bebekler, çocuklar… 15-20 cesedi biz çıkardık” dedi

Rumeli Feneri balıkçılarından Kadir Sert, kurtarma çalışması sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Balık tutuyorduk. O civardaydık. Haberi alınca gittik. Tüm balıkçılar yadım ediyoruz. Cesetler denizden fasülye gibi fırlıyor. Bir buçuk saattir denizdeyiz. Ceset topluyoruz. 15-20 ceset çıkardık. Batan teknenin adını alamadık. Ucu görünüyordu. Hepsinin can yeleği vardı. Bunu yapanları divan-ı harbe vermek lazım. Böyle insanlık mı olur. Bebek cesetleri yüzüyordu suda… Yakalayamıyoruz bunları. Yakalananlar da bırakılıyor.”

İstanbul Valiliğinden sabah saat 10.00’da yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“03 Kasım 2014 sabah saatlerinde 158 Sahil Güvenlik ihbar hattına gelen yardım talebiyle, İstanbul Boğazı Kuzey çıkışı 2,5-3 millerde bir teknenin battığı ve denizde kurtarılmayı bekleyen şahıslar olduğu bilgisi alınmıştır.

“İhbar üzerine bölgeye çok yakın seyretmekte olan TCSG-74 gemisi ivedilikle bölgeye sevk edilmiş olup Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait yedi adet Sahil Güvenlik Botu, bir helikopter ve bir dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı iki bot ve bölgede bulunan balıkçı tekneleri tarafından arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda beş kişi sağ olarak kurtarılmış, dört kişinin cesedine ulaşılmış olup Sahil Güvenlik ve İstanbul AFAD tarafından Rumeli Feneri Balıkçı Barınağında bir irtibat noktası oluşturulmaktadır”

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi